1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yerel Seçim Değerlendirmesi: Önemli Uyarılar ve Çağrılar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yerel Seçim Değerlendirmesi: Önemli Uyarılar ve Çağrılar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, pazar günü gerçekleşen yerel seçimlerin sonuçları ele alındı. Toplantı dört saatten fazla süreyle devam etti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim sonuçlarıyla ilgili kurmaylarına uyarılarda bulunduğu öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda yerel seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, 2024 seçimlerinde katılım oranının 2019 seçimlerine göre 6 puan düştüğünü ve bu düşüşün çoğunlukla AK Parti seçmenlerinden kaynaklandığını belirtti. Aday belirleme sürecinin de dâhil olduğu konuların detaylı bir şekilde ele alınması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, milletin sandığa küsmesine neden olan faktörleri hayat pahalılığı ve enflasyon baskısı olarak sıraladı. Emeklilerin enflasyon sebebiyle refah kaybına uğradığını ifade eden Erdoğan, bütçe disiplinini korurken bu baskıyı hafifletmeye çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını dile getirdi.

Toplantıda “kibir hastalığı”na da dikkat çeken Erdoğan, parti içindeki kibir sorununa işaret ederek, milletle aralarına duvar örmenin doğru olmadığını vurguladı. Seçim sonuçlarının analiz edilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, milletin verdiği mesajın önemine değindi.

Erdoğan, hataların görülüp düzeltilmesi veya daha fazla kayıplarla karşılaşılması seçeneği arasında bir tercih yapılması gerektiğini ifade etti. 22 yıllık birikimin ziyan edilmemesi gerektiğini belirten Erdoğan, partinin 22 yıldır elde ettiği kazanımların korunması ve güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Son olarak Erdoğan, partinin kendini toparlaması veya erimeye devam etmesi arasında bir seçim yapılması gerektiğini belirtti. Milletle olan gönül köprülerinin güçlendirilmesi ve eleştirilen partilere benzememek için çalışılması gerektiğini söyleyen Erdoğan, partinin 22 yıllık mücadelesini heba etmemeye kararlı olduklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yerel Seçim Değerlendirmesi: Önemli Uyarılar ve Çağrılar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin