1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın A Takımında Büyük Değişim! Kongre Takvimi Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın A Takımında Büyük Değişim! Kongre Takvimi Belli Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) tarafından belirlenen kongre takvimi doğrultusunda, partinin kongre süreci netleştirildi. Kongre süreci belde kongreleri ile başlayacak, daha sonra ilçe ve il kongreleri yapılacak ve en sonunda büyük kongre gerçekleştirilecek. Bu süreçte mahalle delege seçimleri ile başlayacak kongre maratonu, belde ve ilçe kongre delegelerinin belirlenmesi ile devam edecek.

Büyük kongre öncesi hazırlık süreci 90 gün olarak planlandı. Belde ve ilçe kongreleri 12 Ekim’de eş zamanlı olarak başlayacak, ardından 28 Aralık’ta il kongreleri gerçekleştirilecek. Tüm kongrelerin Mart ayı sonuna kadar tamamlanması ve AKP’nin 8. Olağan Büyük Kongresi için hazırlıkların bitirilmesi hedefleniyor. Parti, büyük kongresini Mayıs ayında yapmayı planlıyor.

Kongre süreci ile birlikte AKP teşkilatlarının kadroları gözden geçirilecek ve ilçe ile il kongrelerini tamamlayan teşkilatlar sahada aktif olarak çalışmalar yürütecek. Özellikle büyükşehirlerden İstanbul ve Ankara’da kongre süreçleri en son gerçekleştirilecek ve bu süreçler yakından takip edilecek. Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun 110 üyeden oluşması ve en üst yönetim organı olması sebebiyle nihai karar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait olacak. Erdoğan’ın parti yönetimini yenileyerek 2028 seçimlerine hazırlık niteliğinde bir adım atması bekleniyor. Kongre süreci, AKP’nin ileriye dönük yol haritasını çizerken, Erdoğan’ın A takımında yapılacak yenilikler ve değişimlerin parti vitrinine yansıması öngörülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın A Takımında Büyük Değişim! Kongre Takvimi Belli Oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin