1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Konuşması Detayları Yayımlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Konuşması Detayları Yayımlandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM 79. Genel Kurulu’nda yapacağı konuşmayla ilgili bilgi veren Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanının uluslararası platformlarda ‘Daha adil bir dünya’ için çabaladığını ve bugünü gelecek nesiller için şekillendirmeye çalıştığını dile getirdi. Altun, Erdoğan’ın barışın anahtarı olmak için küresel sorunlara el attığını ve masumiyetin olmadığını ulusal toplumun vicdanına hatırlattığını belirtti. Altun, Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında dünyanın karşı karşıya olduğu sorunlara dikkat çekeceğini ve uluslararası toplumu harekete geçireceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Erdoğan’ın BM konuşmasında “daha adil bir dünya mümkündür” ve “dünya 5’ten büyüktür” gibi çağrılar yaparak Birleşmiş Milletler’in yeniden yapılandırılması gerektiğini ve uluslararası toplumun Kıbrıs Türkleri’ne yönelik zulme son vermesi gerektiğini vurgulayacağını belirtti. Altun ayrıca, Doğu Akdeniz’de barışın ancak tüm tarafların hak ve hukukuna saygı gösterilmesiyle mümkün olacağını, Filistin halkına yapılan zulmün Orta Doğu barışını engellediğini ve bu konuda adil politikalar izlenmesi gerektiğini de dile getirdi. Kudüs’ün uluslararası statüsüne saygı gösterilmesi gerektiğini belirten Altun, Afrika ile olan bağların güçlendirilmesi ve Karabağ’ın Azerbaycan toprağı olduğunun kabul edilmesi gerektiğini vurguladı.

Altun, ayrıca terörizmle mücadelede uluslararası iş birliğinin önemine değindi ve terör örgütleri arasında ayrım yapılmasının reddedilmesi gerektiğini ifade etti. Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, Türkiye’nin terörle mücadelesine devam edeceğini ve uluslararası toplumdan destek beklediğini belirtti.

Sonuç olarak, Fahrettin Altun’un açıklamalarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM 79. Genel Kurulu’ndaki konuşmasında adil bir dünya için çağrıda bulunacağı, uluslararası toplumu harekete geçirecek ve Türkiye’nin dış politika hedeflerini dile getireceği anlaşılıyor. Erdoğan’ın barış, adalet, insan hakları ve uluslararası iş birliği temalarına odaklanması beklenirken, Türkiye’nin terörle mücadelesi ve bölgesel sorunlara çözüm önerileri de konuşmanın önemli bir parçası olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Konuşması Detayları Yayımlandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin