1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hedeflediği Yeni Siyasi Oyun: Referandum İhtimali!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hedeflediği Yeni Siyasi Oyun: Referandum İhtimali!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de siyasi gündem sıcaklığını korurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedeflediği yeni siyasi stratejinin detayları yavaş yavaş netlik kazanmaya başlıyor. Son günlerde yaşanan gelişmeler, önemli ipuçları veriyor.

Meclis açılışında ve devamındaki resepsiyonda yaşananlar, Türkiye’nin nereye doğru ilerlediği konusunda ipuçları sunuyor. Özellikle MHP lideri Bahçeli’nin tepkisiyle gündeme gelen “ilk 4 madde” tartışması, hala yankılanmaya devam ediyor. Bahçeli’nin DEM Parti lideriyle tokalaşması ve Davutoğlu ile resmi yemekte sohbet etmesi, siyasette yeni bir dönemin kapısını aralıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni anayasa yapma hedefi için milletvekili sayısının önemi büyük. 400 milletvekiline ihtiyaç duyulan anayasa değişikliği için AK Parti’nin 266 koltuğu bulunuyor. Cumhur ittifakının toplamı 321, ancak Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un oy hakkı olmadığı için 320 milletvekili esas alınıyor. Referandum için ise 360 milletvekiline ihtiyaç var, bu da 40 milletvekilinin daha desteğini gerektiriyor.

Gelişmeleri yakından takip edenler, partiler arasındaki taktiksel hamleleri dikkatle izliyor. Referandum ihtimali her geçen gün daha da belirginleşirken, Türkiye siyasetinde yeni bir dönemin başlayabileceği sinyalleri alınıyor. Tüm bu gelişmeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni siyasi oyununun final sorusunu merakla beklememize neden oluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hedeflediği Yeni Siyasi Oyun: Referandum İhtimali!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin