1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın New York’ta Dikkat Çeken Çıkışları!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın New York’ta Dikkat Çeken Çıkışları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta gerçekleşen kritik görüşmelerde Gazze’deki durumu sert bir şekilde eleştirdi. New York Times, Erdoğan’ın Gazze’nin dünyanın en geniş kadın ve çocuk mezarlığı olduğu sözlerine ilk sayfasında yer verdi. Reuters haber ajansı ise Erdoğan’ın BM ve Batı değerlerinin Gazze’de öldüğü sözlerini manşet yaptı. Politico gazetesi de Erdoğan’ın Netanyahu’ya yönelik eleştirilerini ön plana çıkardı ve haber başlığında, Cumhurbaşkanı’nın Netanyahu’nun durdurulması gerektiğini belirtti.

Alman gazeteleri, Erdoğan’ın Netanyahu ve Hitler benzetmesini öne çıkardı. Die Welt, Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler üyesi ülkelere dönüp, “İsrail’in soykırım yaptığını” söylediğini ve Netanyahu’nun durdurulması gerektiğini ifade ettiğini aktardı. Sırp haber ajansı politika ise “Erdoğan Netanyahu’yu bir kez daha Hitler’e benzetti” şeklinde haber yaptı. Hırvat devlet televizyonu HRT ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İsrail’i Durdurun” çağrısını yayınladı.

Yunan medyası da Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımaya davet etmesine odaklandı. Devlet Televizyonu ERT ve Yunan gazeteleri, Erdoğan’ın bu konudaki açıklamalarına geniş yer verdi. Ta Nea gazetesi, “Erdoğan’ın büyük meydan okuması” başlığını kullandı.

Erdoğan’ın konuşması sık sık alkışlarla kesilirken uluslararası basın da dikkatle izledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya medyasına da seslenerek, İsrail’in gazetecileri hedef almasına karşı çıkarak “Katledilen gazeteciler sizin meslektaşınız değil mi?” dedi.

Erdoğan’ın New York’taki kritik görüşmeleri, uluslararası basında geniş yankı uyandırdı. Gazze’deki durumu sert bir dille eleştiren Erdoğan, Netanyahu’ya yönelik benzetmeleriyle dikkat çekti. Ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımaya davet ederek önemli bir adım attı. Uluslararası basının da ilgiyle izlediği bu görüşmeler, Türkiye’nin dış politikadaki kararlı duruşunu bir kez daha ortaya koydu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın New York’ta Dikkat Çeken Çıkışları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin