1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temmuz Ayı Diplomasi Trafiği!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temmuz Ayı Diplomasi Trafiği!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Temmuz ayında gerçekleşecek uluslararası zirvelere katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk durağı, 3-4 Temmuz tarihlerinde Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenecek olan Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi olacak. Ardından, 6 Temmuz’da Azerbaycan’ın Şuşa kentinde gerçekleşecek Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi’ne katılacak. Fakat Erdoğan’ın temmuz ayındaki yoğun diplomasi trafiğinin en önemli ayağı, 9-11 Temmuz tarihlerinde ABD’nin başkenti Washington DC’de düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi olacak.

Temmuz ayındaki zirvelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, mevkidaşlarıyla bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştirmesi planlanıyor. Ayrıca uluslararası teşkilatlar bünyesinde işbirliğini daha da geliştirmek için adımlar atılacak ve önemli gündem maddeleri üzerinde görüşmeler yapılacak. Özellikle Gazze konusu, Erdoğan’ın dikkatini çeken ve üzerinde durmayı planladığı konulardan biri olacak.

Zirvelerde, Rusya-Ukrayna savaşı, terörle mücadelede işbirliği, ekonomik ve ticari ilişkiler gibi konular da ele alınacak. Erdoğan, elde edilecek sonuçlar doğrultusunda Türkiye’nin uluslararası alanda sahip olduğu konumu daha da güçlendirecek adımlar atmaya hazır olarak zirvelere katılacak. Bu toplantılar aynı zamanda Türkiye’nin dış politikasında önemli yer tutan ilişkilerin geliştirilmesi ve mevcut sorunların çözümü adına fırsatlar sunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temmuz ayındaki yoğun diplomasi trafiği, Türkiye’nin uluslararası alandaki aktif rolünü bir kez daha gözler önüne sermektedir. Zirvelerde gerçekleşecek görüşmeler ve alınacak kararlar, Türkiye’nin bölgesel ve küresel anlamda etkisini artırmak amacıyla önemli bir fırsat oluşturacaktır. Erdoğan’ın liderlik ve diplomasi becerileri, bu zirvelerde Türkiye’nin çıkarlarını koruyarak uluslararası platformlarda etkin bir rol oynamasını sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temmuz Ayı Diplomasi Trafiği!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin