1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yurt Dışı Ziyareti Öncesinde Yılmaz’a Vekalet Verildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yurt Dışı Ziyareti Öncesinde Yılmaz’a Vekalet Verildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığına yönelik bir vekaletnamesi, Resmi Gazete’de yayınlandı. Bu vekaletnameye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 12-14 Haziran tarihleri arasında İspanya Krallığı ve İtalya Cumhuriyeti’ne gerçekleştireceği ziyaret sebebiyle, dönüşüne kadar Cumhurbaşkanlığı makamına Yılmaz isimli Cumhurbaşkanı Yardımcısı vekalet edecek.

Anayasa’nın 106’ncı maddesi gereğince alınan bu karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurtdışı ziyareti sırasında Cumhurbaşkanlığı makamının boş kalmamasını sağlamak amacıyla alındı. Bu süre zarfında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerine geçerek resmi makamları temsil edecek ve gerekli kararları alabilecek yetkiye sahip olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İspanya ve İtalya ziyareti, karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi ve ikili işbirliğinin artırılması amacıyla gerçekleştirilecek. Bu ziyaretler sırasında, stratejik işbirliği alanları ve ortak projeler ele alınacak, ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi için adımlar atılacak ve iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler daha da derinleştirilecek.

Vekalet tezkeresi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a bir süreliğine Cumhurbaşkanlığı vekalet etme yetkisi veriyor. Yılmaz, bu süre zarfında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm yetkilerini kullanabilecek ve ülkenin iç ve dış ilişkilerinde söz sahibi olabilecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, bu süre zarfında ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak ve Cumhurbaşkanı adına resmi görüşmeler yapabilecek. Ayrıca, kritik kararları alarak ülkenin geleceği adına önemli adımlar atabilecek.

Bu vekalet dönemi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurtdışı ziyareti dönüşüne kadar geçerli olacak ve Yılmaz, vekalet süresince Cumhurbaşkanı makamını en iyi şekilde temsil etmek için gerekli tüm adımları atacak. Bu süreçte, ülkenin içinde bulunduğu durum ve dış ilişkiler de titizlikle takip edilerek gerekli önlemler alınacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yurt Dışı Ziyareti Öncesinde Yılmaz’a Vekalet Verildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin