1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ziyareti Sırasında Cemevinden Skandal Karar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ziyareti Sırasında Cemevinden Skandal Karar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Ağustos 2022 tarihinde Muharrem orucu sebebiyle Hüseyin Gazi Türbesi ve Cemevi’ni ziyaret etti. Ancak ziyaret öncesinde cemevinde bulunan Atatürk, Hz. Ali ve Mevlana’nın yağlı boya resimlerinin kapatıldığı ve Kültür Bakanlığı tarafından çerçeveli resimlerin başka bir duvara asıldığı görüldü. Bu durum, Alevi dernekleri yöneticileri ve vatandaşlar arasında tepkilere neden oldu.

Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı yetkilileri haberdar olmadan, Alevi İnanç Birliği Vakfı’na 2022 yılında Hüseyin Gazi Türbesi ve vakfına tahsis edilmesi için başvuruda bulundu. Vakıflar Genel Müdürlüğü bu tahsisi gerçekleştirdi ancak diğer vakıf binaları boşaltmadı ve kullanmaya devam etti. Vakıflar Genel Müdürlüğü daha sonra bu tahsisi iptal etti ve tekrar Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı’na yapıldı. Alevi İnanç Birliği Vakfı bu duruma itiraz etti ve dava açtı.

Ankara’da Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı’na tahsis edilen alan, cem evi, aşevi, kesimhane ve müze olmak üzere 12 binadan oluşmaktadır. Vakıf yetkilileri, Vakıflar Ankara Bölge Müdürlüğü tarafından 15 gün içinde yerleşkeyi boşaltmaları yönünde bir yazı aldı. Vakfın başkanı ve cemevi dedesi, bu talebe direnme kararı aldıklarını belirttiler.

Alevi İnanç Birliği Vakfı Başkanı Faruk Ali Yıldırım, Hüseyin Gazi’nin Onursal Başkanı olarak, yerin tahsisinden bahsetti ve vakfın 15 günlük süre dolunca teslim alacaklarını ifade etti. Dava sürecinin ardından tahsisi almayı beklediklerini belirtti ve vakfın geçmişte yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Diğer yandan, Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı temsilcileri, yaşadıkları mağduriyeti dile getirerek devletin kendilerine destek olmasını beklediklerini ifade ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ziyareti Sırasında Cemevinden Skandal Karar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin