1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı ve Yargıtay Başkanı yeni anayasa için çağrı yaptı: İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı ve Yargıtay Başkanı yeni anayasa için çağrı yaptı: İşte detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni bir anayasa hazırlanması için çağrı yaparken, 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni’nde konuşmalar yaptılar. Kerkez, ülkenin daha demokratik ve özgürlükçü bir anayasaya ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, yeni anayasanın herkesi kapsamasının önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, mevcut sistemde uygulamadan kaynaklı yanlışları tespit etmenin önemine değindi ve gerçekleri doğrularla yapmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve yüksek yargı organlarından yetkililer de katıldı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ise konuşmasında, TİP Milletvekili Şerafettin Can Atalay’ın tutuklu olmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi ve Anayasa Mahkemesi’nin meşruiyetinin sorgulanmasını doğru bulmadığını ifade etti.

Erdoğan da konuşmasında adaletin devletin temel direği olduğunu vurgulayarak, adaletin sadece bir kavram olmadığını, aynı zamanda yüce bir ideal olduğunu belirtti. Türkiye’nin adalet anlayışını güçlendirmek adına yapılan çalışmalara dikkat çekerken, hukuki adımların Meclis aracılığıyla atılacağını ifade etti. Yargı kurumlarından beklentilerin arttığına dikkat çekerek, toplumun adalet arayışlarını karşılamak için yeni uygulamaların hayata geçirileceğini açıkladı.

Erdoğan ayrıca yeni anayasa hazırlıklarına ilişkin çağrıda bulunarak, önyargıların en büyük engel olduğunu belirtti. Mevcut anayasanın darbe dönemine ait olduğunu ve değişmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, adalet konusunda toplumda oluşan husumetin kabul edilemez olduğunu ve hedef gösterilen yargı mensuplarına karşı durulması gerektiğini ifade etti. Son olarak, siyasetin kamplaşma ve nefrete değil, uzlaşıya yönelik olması gerektiğine vurgu yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı ve Yargıtay Başkanı yeni anayasa için çağrı yaptı: İşte detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin