1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Çocukların Hayatına Kast Edenler Hesap Verecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Çocukların Hayatına Kast Edenler Hesap Verecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Çocukların hayatına kast edenlerin hesap vermesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi. Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen “TRT 46. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği” programına katıldı.

Yılmaz, TRT’nin uluslararası düzeyde bir kardeşlik şölenine dönüştürdüğü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği’ne ev sahipliği yaptığını belirtti. Bugüne kadar 30 binin üzerinde çocuğu Türkiye’de misafir etmenin bahtiyarlığını yaşadıklarını ifade etti. 29 farklı ülkeden 500’e yakın çocuğun “Dünya Çocukları Barış İçin El Ele Verdi” temasıyla Türkiye’de misafir edildiğini söyledi.

Yılmaz, dünyada yaşanan acılar ve korkuların çoğunlukla çocuklar tarafından ödendiğini vurguladı. Filistin’deki katliamlara ve çocukların yaşadığı acılara dikkat çekti. Çocukların neşe ve umut içinde büyümesi gerektiğini belirtti.

Çocuklardan Gazze başta olmak üzere diğer ülkelerdeki çocuklar için dua etmelerini istedi. Çocukların hayatına kast edenlerin hesap vermesi için Türkiye’nin çalışmaya devam edeceğini belirtti. Barışın ve huzurun hakim olması için çalışacaklarını söyledi.

Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümünü kutladı. 23 Nisan 1920 tarihinde milletin bağımsızlık iradesini ortaya koyduğunu hatırlattı. Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmak için mücadele ettiklerini belirtti.

Yılmaz, çocukların dostluk ve dayanışmayı savunmalarını istedi. Türkiye’de kaldıkları süre boyunca güzel anılar biriktirmelerini ve iletişimlerini sürdürmelerini rica etti. 23 Nisan’ı kutladı ve TRT’ye teşekkürlerini iletti. Son olarak, çocukları ailelerine ve arkadaşlarına selamlamalarını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Çocukların Hayatına Kast Edenler Hesap Verecek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin