1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Enflasyonda Büyük İlerleme!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Enflasyonda Büyük İlerleme!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verilerini değerlendirdi. Programa duyulan güvenin neticesinde dezenflasyon sürecini sağlam bir biçimde sürdürmeye devam ettiklerini vurgulayan Yılmaz, enflasyondaki düşüş trendinin sürdüğünü belirtti. Tüketici enflasyonu 2024 yılı eylül ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 2,97 arttı ancak yıllık enflasyon bir önceki aya oranla 2,59 puan azalarak yüzde 49,38 seviyesine geriledi. Son 4 ayda yıllık enflasyonda 26 puanın üzerinde bir düşüş gerçekleşti.

Yurt içi üretici fiyatlarındaki artış ise ağustos ayında bir önceki aya oranla azalarak yüzde 1,37 seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde yıllık üretici enflasyonu mayıs ayına göre düşüş göstererek yüzde 57,68 seviyesinden kademeli olarak yüzde 33,09 seviyesine indi. Yurt içi üretici fiyatlarındaki artış trendinin azalması, tüketici enflasyonu üzerindeki maliyet yönlü baskıların azaldığını işaret etmektedir. Ayrıca, enflasyondaki düşüşün devam etmesinde dönemsel fiyatlama etkisinin azalması, geçmiş enflasyona endeksleme davranışının düzelmesi ve yapısal reformların etkisi de önemli bir rol oynamaktadır.

Yılmaz, yapısal reformlarla birlikte enflasyondaki ataletin de kırılacağını öngördüklerini ve bölgesel ile küresel gelişmelere karşı ekonominin direncini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Ekonomi programıyla dezenflasyon sürecinin daha da güçlenerek tek haneli enflasyon hedefine ulaşmayı amaçladıklarını ifade etti. Bu çerçevede, toplumsal refahı yükseltmek ve ekonominin dirençli yapısını sürdürmek adına alınan tedbirlerin enflasyonun düşüşünde etkili olacağına inanıyoruz.

Sonuç olarak, enflasyonla mücadele kapsamında alınan önlemler ve ekonomi programı doğrultusunda sağlanan istikrarlı adımların enflasyonun düşüş trendini sürdürdüğüne dair veriler önemli bir gösterge olarak karşımıza çıkmaktadır. Hükümetin ekonomi politikaları ve yapısal reformlar ile enflasyonun kontrol altına alınması ve ekonominin sürdürülebilir bir büyüme ivmesine kavuşturulması yönündeki kararlılığı, gelecek dönemde enflasyonun daha da gerilemesine katkı sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Enflasyonda Büyük İlerleme!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin