1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve AK Parti Sözcüsü İsrail’in Vahşetini Kınadı: ‘İnsanlık Suçuna Ortak Olanlar…’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve AK Parti Sözcüsü İsrail’in Vahşetini Kınadı: ‘İnsanlık Suçuna Ortak Olanlar…’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail’in Refah’ta sivil halka yönelik gerçekleştirdiği katliamları sert bir dille eleştirdi. Yılmaz, bu vahşete sessiz kalanların, suçlara ortak olarak tarihin kara sayfalarında yer alacaklarını belirtti. İnsanlık adına hareket etmek, hukuktan ve haklardan yana olmak gerektiğini vurgulayan Yılmaz, barbarlığa son verilmesi çağrısında bulundu. Tüm imkanlarla Filistin halkının yanında olacaklarını ifade etti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’deki çadırlara yönelik düzenlediği saldırıları kınadı. Çelik, İsrail’in yerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadığı çadırları bombalamasını ve masum sivilleri katletmesini lanetledi. Bu soykırım eylemlerinin mahkemelerde cezalandırılacağını belirten Çelik, uluslararası toplumun bu eylemlere son vermesi gerektiğini dile getirdi.

İsrailli yetkililerin Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği saldırılar uluslararası alanda büyük tepki çekti. Türkiye, İsrail’in sivil halka yönelik saldırılarını kınayarak, Filistin halkının yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Tüm dünya ise İsrail’in insan hakları ihlallerine karşı birleşerek adaletin sağlanması çağrısında bulundu.

İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırıları, bölgede uzun süredir devam etmekte olan çatışmaların bir parçası olarak görülüyor. İsrail-Filistin sorununun çözümüne ilişkin uluslararası çabalar ise henüz sonuç verici olmamış durumda. Bu tür saldırıların sadece masum insanların hayatını kaybetmesine neden olduğunu belirten uzmanlar, taraflar arasında diyalog ve müzakere sürecinin önemini vurguluyor.

Son olarak, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarının insanlık dışı ve kabul edilemez olduğu vurgulanarak, uluslararası toplumun bu tür ihlallere karşı daha etkili önlemler alması gerektiği belirtilmektedir. Türkiye ise her zaman olduğu gibi Filistin halkının yanında olmaya devam edecek ve adaletin sağlanması için gereken her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve AK Parti Sözcüsü İsrail’in Vahşetini Kınadı: ‘İnsanlık Suçuna Ortak Olanlar…’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin