1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı: “Almanya’dan 200 Sığınmacı Türkiye’ye Gönderilmedi, İddialar Yalandı!”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı: “Almanya’dan 200 Sığınmacı Türkiye’ye Gönderilmedi, İddialar Yalandı!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İletişim Başkanlığı, Almanya ile sığınmacı-mülteci anlaşması yapıldığı ve 200 sığınmacının Türkiye’ye gönderildiği iddialarını yalanladı. Yapılan açıklamada, bilgilerin doğru olmadığı vurgulandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin (DMM) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan ‘Almanya ile sığınmacı-mülteci anlaşması yapıldı, 200 sığınmacı Türkiye’ye gönderildi’ şeklindeki iddialar doğru değildir” denildi.

İddiaların doğru olmadığını belirten açıklamada, Alman basınında çıkan ve Türkiye ile Almanya’nın anlaşmaya vardığı, bu anlaşma kapsamında yasal ikamet izni olmayan Türk vatandaşlarının Türkiye’ye gönderilebileceği şeklindeki haberlerin de yanıltıcı olduğu ifade edildi. Türk Dışişleri Bakanlığı ve Merkez tarafından yalanlanan iddialara dayanak gösterilen haberlerde, yabancı sığınmacıların Türkiye’ye gönderileceğine dair bir iddia bulunmamasına rağmen, bazı çevrelerin bu konuda manipülasyon yaptığı belirtildi. Türkiye ile Almanya arasında yasal ikamet hakkı olmayan Türk vatandaşlarının toplu bir şekilde gönderilmesine dair bir anlaşmanın kesinlikle söz konusu olmadığı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, yasal oturma izni olmayan üçüncü ülke vatandaşlarının Türkiye’ye gönderilmesinin söz konusu olmadığı belirtildi. ‘200 sığınmacı Türkiye’ye gönderildi’ iddiasıyla paylaşılan görüntülerin FETÖ’nün propaganda hesapları tarafından kurgulanıp havaalanında servis edildiği ifade edildi. Frankfurt-Hahn Havaalanında çekildiği belirlenen görüntülerde, Almanya’dan Türkiye’ye uçuşun gerçekleşmediği ve yolcuların bindiği havayolu şirketinin de Türkiye’ye uçuş yapmadığı belirtildi.

Sonuç olarak, Almanya ile Türkiye arasında sığınmacı-mülteci anlaşması yapıldığı ve 200 sığınmacının Türkiye’ye gönderildiği yönündeki iddiaların asılsız olduğu ve bu iddiaların çeşitli manipülasyonlarla yayıldığı belirtildi. Ayrıca, yasal oturma izni olmayan Türk vatandaşlarının toplu gönderilmesine dair herhangi bir anlaşmanın bulunmadığı ve üçüncü ülke vatandaşlarının Türkiye’ye gönderilmesinin söz konusu olmadığı vurgulandı. FETÖ’nün propaganda amaçlı kurguladığı görüntülerin gerçeği yansıtmadığı ve dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı: “Almanya’dan 200 Sığınmacı Türkiye’ye Gönderilmedi, İddialar Yalandı!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin