1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı: Kadına ve çocuğa yönelik suçlar da masada!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı: Kadına ve çocuğa yönelik suçlar da masada!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe’de gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında iç ve dış politika konularının yanı sıra, son zamanlarda toplumda büyük tepki çeken kadın ve çocuklara yönelik suçlar da ele alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın kadına ve çocuklara yönelik şiddetle mücadele konusunda yapacağı sunumda Türkiye’nin sosyal risk haritası da paylaşılacak.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise toplumdaki cezasızlık algısının ortadan kaldırılması için adımlar atılacağını belirtirken, yakında TBMM’ye sunulacak 9’uncu yargı paketi hakkında da kabine üyelerine bilgi verecek. Toplantıda taklit ve tağşiş yapan firmalara verilecek cezaların yeniden düzenlenip düzenlenmeyeceği de masaya yatırılacak.

Ekonomi politikaları da toplantının merkezinde olacak. Enflasyonun tek haneye düşürülmesi, yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı konuları ele alınacak. Ayrıca suç örgütlerine karşı alınan önlemler de tartışılacak konular arasında yer alacak.

İsrail’in Gazze ve Lübnan’daki saldırıları da toplantının gündemini meşgul edecek. İsrail’in işgal politikalarına karşı atılacak adımlar ve barışa yönelik stratejiler değerlendirilecek. Toplantıda, uluslararası ilişkiler bağlamında bu konuların önemi ve Türkiye’nin aldığı tavır da ele alınacak.

Kabine toplantısı, Türkiye’nin iç ve dış politikalarında yaşanan güncel gelişmelerin yanı sıra, kadın ve çocuklara yönelik şiddetle mücadele, cezasızlık algısının azaltılması gibi konuları ele alarak çözüm yolları üzerinde ciddi bir çalışma yürütüldüğünü gösteriyor. Ayrıca ekonomik konular ve suç örgütleri ile mücadelede alınacak önlemler de toplantının gündeminde yer alacak. İsrail’in bölgedeki saldırgan tutumu ve Türkiye’nin bu konudaki stratejileri de önemli bir tartışma konusu olacak. Bu bağlamda, Türkiye’nin ulusal güvenliği ve bölgesel barış için izleyeceği politikaların belirlenmesi amacıyla yapılan kritik toplantının sonuçları merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı: Kadına ve çocuğa yönelik suçlar da masada!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin