1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Yoğun Gündemle Toplanıyor: Filistin, Terörle Mücadele ve Enflasyon Görüşülecek!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Yoğun Gündemle Toplanıyor: Filistin, Terörle Mücadele ve Enflasyon Görüşülecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında 3 haftalık aranın ardından yine yoğun bir gündemle toplanmaya hazırlanıyor. Toplantının ana gündem maddesi Filistin meselesi olacak. Türkiye, Orta Doğu’da yaşanan gelişmeleri yakından takip etmekte ve bölgedeki tansiyonun yükselmesi endişe verici bir durum olarak değerlendirilmektedir.

Son günlerde yaşanan olaylardan biri olan Hamas siyasi Büro Başkanı Haniye’nin şehit edilmesi, bölgedeki gerginliği daha da artırmıştır. İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları ve Tahran-Tel Aviv hattındaki gerilim, bölgede yeni krizlere yol açmıştır. Kabine toplantısında soykırımcı Netanyahu yönetiminin bölgeye yaydığı gerilime karşı nasıl bir yol izleneceği ele alınacak. Ayrıca, Gazze’de devam eden katliamlar ve Filistinlilere acil insani yardım ulaştırılması için atılacak adımlar da görüşülecek.

Toplantının bir diğer önemli konusu ise terörle mücadele olacak. Özellikle Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki PKK hedeflerine yapılan operasyonlar ele alınacak. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda Şam yönetimi ile yeniden ilişkilerin tesisine yönelik çalışmalar da değerlendirilecek.

Ekonomi alanında ise, Orta Vadeli Program ve 12’nci Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programının son durumu gündeme gelecek. Programın temel hedefi olan enflasyonu kalıcı olarak düşürme çabaları, alınacak ilave tedbirler ve ekonomik göstergelerdeki iyileşmeler de toplantıda ele alınacak konular arasında yer alacak.

Kabine toplantısında, bölgedeki tansiyonun düşürülmesi ve barışçıl çözümlerin bulunması, terörle mücadeledeki başarıların devam ettirilmesi, ekonomik istikrarın sağlanması ve enflasyonla mücadelede atılacak adımlar gibi konular geniş bir çerçevede ele alınacak. Türkiye’nin bölgede oynayacağı rol ve benimsediği politikaların önümüzdeki dönemde nasıl şekilleneceği, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin bu toplantısında belirlenecek stratejilere göre şekillenecek gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Yoğun Gündemle Toplanıyor: Filistin, Terörle Mücadele ve Enflasyon Görüşülecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin