1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Cumhurbaşkanlığı Kararlarıyla Yapılan Atamalar ve Görevden Almalar!

Cumhurbaşkanlığı Kararlarıyla Yapılan Atamalar ve Görevden Almalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları, önemli terfiler ve atamaları içermekte. Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun görev süresi bir yıl uzatıldı. Ayrıca, 16 general, 7 amiral ve 77 albayın 30 Ağustos 2024 tarihinden itibaren bir üst rütbeye terfi ettikleri duyuruldu. Bu terfiler, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’nun belirli maddeleri ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne dayanarak gerçekleşti.

Diğer atama ve görevden alma kararları arasında, Ayberk Özerş’in Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na atanması ve Ahmet Erdaş’ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişliği görevine atanması yer alıyor.

Görevden alma kararlarına gelince, İbrahim Yazar’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcılığı görevinden alındığı, Zekeriya Nane ve Recep Ateş’in Orman Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinden alındıkları ve Vedat Dikici’nin Antalya Orman Bölge Müdürlüğü görevinden alındığı belirtiliyor.

Özetle, Cumhurbaşkanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımladığı atama kararları ve YAŞ kararları doğrultusunda birçok görev değişikliği ve terfi yaşanmıştır. Terfilerin belirli kanun ve kararnamelere dayandığı vurgulanırken, önemli isimlerin yeni görevlere atanması ve bazı yetkililerin görevden alınması kararları dikkat çekmektedir. Bu atama ve görevden alma kararları, ilgili kurum ve kuruluşlarda etkili değişikliklere neden olmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanlığı Kararlarıyla Yapılan Atamalar ve Görevden Almalar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin