1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. CÜNEYT ÖZKURNAZ İLE KÜLTÜR’DE YAŞAMAK AYRICALIK OLACAK

CÜNEYT ÖZKURNAZ İLE KÜLTÜR’DE YAŞAMAK AYRICALIK OLACAK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KÜLTÜR MAHALLESİNDE YENİ KAN, YÜKSELEN HEYECAN!

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde, kentimizin en sakin ve en gözde semtlerinden biri olan Kültür Mahallesinde yaşayanları değişim heyecanı sardı. Bu heyecanın elbette haklı bir nedeni var. 1990’lı yıllarda başlayan yerleşimin ilk günlerinden bu yana, Kültür Mahallesi ne yazık ki, hak ettiği öneme ve değere yakışan hizmetlerden pek de nasibini alamamış. Daha sonraki yıllarda kurulan ve her anlamda daha öne geçen Özlüce, Altınşehir, 23 Nisan, Ertuğrul gibi mahallelere bakınca Kültür Mahallesi üzerinde  sanki ölü toprağı serpilmiş gibi. Evet gecekondulaşma, devasa çöp yığınları, metruk binalar gibi insanı ve kent yaşamını tedirgin eden görüntüler yok; fakat bu mahallede gerçek anlamda bir yaşam da yok gibi. Sessiz, sakin insanların günün belirli saatlerinde mahalle dışına çıkışları ve günün sonuna doğru evlerine dönüşlerini saymazsak insana dair pek bir devinim yok. Bunlardan başka, mahallede doğru düzgün yeterli yeşil alan, park, spor alanları ya da kültürel katkı sunacak kütüphane, sanat atölyeleri gibi mekanlar da göremiyoruz.

 

Mahallede yaşayanların istekleri bir noktada buluşuyor: Mahalleye Hayat Gelsin!

 

Bu bağlamda yerel seçim bir fırsat olarak görülüyor ve seçmendeki değişim arzusu kendini belli ediyor. Değişim olmalı, mahallenin yaşamına dokunacak biri görev almalı. “Peki, bunu kim yapabilir?” diye sorduğumuzda aldığımız yanıtlarda Cüneyt Özkurnaz adı öne çıkıyor. O zaman bize düşen de kendisini tanımaya çalışmak oluyor. Kim bu Kültür Mahallesi Muhtar Adayı Cüneyt Özkurnaz ? Kısa bir araştırma ile çok yönlü bir kişilik çıkıyor karşımıza. Uzun yıllar eğitimci ve yönetici olarak görev yapmış, şiir kitapları olan bir edebiyatçı, resim heveslisi, bazı yerel gazete ve internet sitelerinde köşe yazarı aynı zamanda çeşitli branşlarda eski bir sporcu ve motosiklet tutkunu renkli, yetkin, sosyal yönü ve iletişim becerisi güçlü bir kişilik.

 

Kendisine “Neden Muhtarlık için adaysınız?” diye soruyoruz, aldığımız yanıt tam da mahallelinin beklediği gibi: “Mahallenin yaşamına dokunmak için!” Anlatın diyoruz, anlatıyor:

 

“Muhtarlık devlet hizmetlerinin ilk basamağı, aynı zamanda Mustafa Kemal ATATÜRK’ün dediği gibi demokrasinin de temel taşlarından biri. Yaşadığın yere katkı sunmak lafla olmuyor, taşın altına elini koyman gerek.

İnsanımıza ulaşalım diye çıktık bu yola, hizmette buluşalım diye. Mahallede yaşayanların da desteğini görünce yüreklendik. Donanımlı ve hazırlıklı, çevreyi, mahallenin dokusunu bilen bir ekip oluşturduk, sorunları tanımak ve çözüm yolları bulmak için projeler hazırladık. Sokağa çıktığımızda, pazar alanında, fırın kapısında, sağlık ocağında, eczanede, evinin kapısı önünde karşılaştığımız her komşumuz değişim istediklerini, yeterli hizmet göremediklerini belirtip bizi desteklediklerini söyledi, bu durum hizmet arzumuzu körükledi.

 

Kent yaşamına küçük ama güçlü dokunuşlarla, herkes için keyifli bir mahalle yaratma arzusu ve coşkusuyla attık adımlarımızı. Çıkar gözetmeden, kişisel hırslara yenilmeden, kişilerle hesaplaşma derdine düşmeden hizmete talip olduk. Tek derdimiz mahallemiz, insanımız, çevremiz için yapacağımız hizmetlerin neler olacağını, yaşanan sorunlara kalıcı çözümler getirmek için neyi nasıl yapacağımızı düşünmek oldu. Varsın böyle derdimiz her daim olsun! İnanıyoruz ki, komşularımız bize olan güvenleriyle sandıkta da bizi destekleyecekler ve sandıktan kazanarak çıkacağız. Sadece ben kazanmayacağım, sadece ekibimiz kazanmayacak; kazanan çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız yani kısaca Kültür Mahallesi olacak. Bu kadro ve komşularımızın desteği ile yapılacak çalışmalar Kültür’e can katacak!. İddia ediyorum Kültür’de yaşamak ayrıcalık olacakKültürlü olmak hepimize çok yakışacak.”

 

Her yanıtta, her cümlede gördüğümüz bu özgüveni yüksek duruşu ile anlıyoruz ki, Cüneyt Özkurnaz göreve istekli ve hazır. Mahalleli de destek için hazır olduğunu söylediğine göre demek ki, Cüneyt Özkurnaz ve Kültür Mahallesi birbirine çok yakışacak.

İletişim Bilgilerimiz:

bilgi@cuneytozkurnaz.com

www.cuneytozkurnaz.com

https://www.instagram.com/cuneyt_ozkurnaz/

https://www.facebook.com/cuneytozkrnz?locale=tr_TR

Tel & Whatsapp: 05401091966

https://wa.me/message/NQXCVDRJ5GFUF1

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CÜNEYT ÖZKURNAZ İLE KÜLTÜR’DE YAŞAMAK AYRICALIK OLACAK
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin