1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Daihatsu Japonya’da faaliyetini durdurduktan 4 ay sonra yeniden üretime geçiyor

Daihatsu Japonya’da faaliyetini durdurduktan 4 ay sonra yeniden üretime geçiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Daihatsu, Japonya’daki güvenlik testlerindeki hatalar nedeniyle faaliyetlerini durdurduğu fabrika ve tesislerini 4 ay sonra tekrar faaliyete geçirdi. Toyota’nın altında bulunan Daihatsu şirketi, genişleyen güvenlik skandalı nedeniyle araç sevkiyatlarını durdurmuştu. Bu durum, bazı Toyota ve Mazda modellerinde hava yastığı kontrol ünitelerinin halka satılan araçlardan farklı olmasıyla ortaya çıktı. Daihatsu’nun sadece şu anda üretimde olan modellerine değil, geçmişte üretilen bazı otomobillere de güvenlik testlerinde hile yapıldığı tespit edildi.

Firma, Japonya Ulaştırma Bakanlığı’nın kalite güvenlik standartlarının yeniden doğrulanması sonucunda, sevkiyat yasağının kaldırılmasıyla yeniden üretime başladı. Daihatsu, Osaka, Kyoto, Oita ve Şiga eyaletlerindeki fabrika ve tesislerini tekrar faaliyete geçirerek 4 aylık aranın ardından üretime devam ettiğini açıkladı. Üretici firma, ürün kalitesini garanti etmek adına araçları daha dikkatli üretme çabası içinde olduklarını ifade etti. Daihatsu, Toyota Motor grubuna ait bir şirket olup, Toyota geçtiğimiz ay Daihatsu üzerindeki hakimiyetini artıracağını ve bazı modellerin geliştirme ve güvenlik onayı sorumluluğunu üstleneceğini duyurmuştu.

Daihatsu’nun güvenlik skandalı, Japonya’da oldukça geniş bir yankı bulmuştu ve şirketin itibarını zedelemişti. Ancak, tesislerin tekrar faaliyete geçmesi ve üretimin devam etmesiyle, firma bu olumsuz etkileri en aza indirmeyi hedefliyor. Şirketin açıklamalarına göre, artık daha dikkatli üretim yöntemleri ve güvenlik testleriyle ürün kalitesini yükseltmeyi planlıyorlar. Toyota’nın daha sıkı denetim altına aldığı Daihatsu’nun, güvenlik konusundaki hassasiyeti artırması bekleniyor.

Sonuç olarak, Daihatsu’nun Japonya’daki güvenlik testlerindeki hatalar nedeniyle faaliyetlerini durdurduğu ancak 4 ay sonra tesislerini tekrar açtığı görülüyor. Firmanın güvenlik önlemlerini artırarak üretime devam etme kararı, hem Toyota grubu hem de Japonya’da otomotiv endüstrisi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Daihatsu’nun itibarını yeniden inşa etme sürecinde, ürün kalitesine verdiği önemin artması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Daihatsu Japonya’da faaliyetini durdurduktan 4 ay sonra yeniden üretime geçiyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin