1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Damal’da Dikkat Çeken Atatürk Silueti Şenlikleri!

Damal’da Dikkat Çeken Atatürk Silueti Şenlikleri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Damal ilçesinde düzenlenen 25’inci ‘Atatürk’ün İzinde ve Gölgesi’nde Damal Şenlikleri’ büyük ilgi gördü. Halk oyunları, yerel sanatçılar ve ozanlar ile Kafkas Grubu Halk oyunları gösterilerinin yer aldığı şenliklere Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Damal Kaymakam Vekili Emrah Akduman ve diğer ilçe kaymakamları ile belediye başkanları da katıldı.

Damal Belediye Başkanı Kemal Çamlıyurt, her yıl düzenlenen şenliklerin amacının Atatürk siluetini ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak olduğunu belirtti. Küçük bir ilçe olmalarının avantajları ve dezavantajları olduğunu vurgulayan Çamlıyurt, doğanın kendilerine armağanı olan Atatürk siluetini dünyaya duyurabilmek için bu tür festivallere ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

Festival kapsamında gerçekleştirilen programın ardından Atatürk siluetini izlemek için Ata Mahallesi’ndeki seyir alanına geçildi. Ziyaretçiler, Atatürk silueti karşısında bol bol selfie çekerek anılarını ölümsüzleştirdi. Bazı vatandaşlar ise akşam serinlediğinde Atatürk siluetini sırtlarına aldıkları battaniyelerle izledi.

Şenliklerde bulunan Fidan Atmaca, bu önemli etkinliği görebilmek için bir yıl boyunca sabırla beklediklerini dile getirdi.

Atatürk silueti, ilk kez 1954 yılında Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından keşfedildi. Siluetin varlığı 1975 yılında gazeteci Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğrafların Genelkurmay Başkanlığı’na gönderilmesiyle resmileşti. Bu keşif üzerine 1995 yılından itibaren her yıl temmuz ayında ‘Atatürk’ün İzinde ve Gölgesi’nde Damal Şenlikleri’ düzenlenmeye başlandı. Bu etkinlik sayesinde Atatürk silueti, ulusal ve uluslararası alanda tanınmaya başladı.

Damal ilçesinde düzenlenen şenlikler, bölge halkının yanı sıra çevre illerden de gelen ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Atatürk siluetini izlemek için gelenlerin heyecanı ve coşkusu ise etkinliğin ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Damal’da Dikkat Çeken Atatürk Silueti Şenlikleri!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin