1. Haberler
  2. Ankara
  3. Darbe Girişiminde Şehit Olan Boyacı Usta Mustafa’nın Hikayesi: Vatan İçin Son Nefese Kadar!

Darbe Girişiminde Şehit Olan Boyacı Usta Mustafa’nın Hikayesi: Vatan İçin Son Nefese Kadar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da yaşayan 41 yaşındaki boya badana ustası Mustafa Solak, 15 Temmuz 2016 tarihinde çok yorgun bir günün ardından evine döndü. Akşam yemeğini yedikten sonra uyuyakalan Solak, gece saat 02.30 sularında İstanbul’dan arayan bir arkadaşının oğlu sayesinde darbe girişiminden haberdar oldu. Arkadaşının oğlu, “Burada kalkışma var, sizin durum ne?” diyerek bilgi verdi. Bu durum üzerine yataktan kalkan ve hazırlanan Solak, eşi Melek Solak’a “Külliye’ye gidiyorum. Vatan elden gidiyor. Sen gitmezsen, ben gitmezsem kim gidecek?” diyerek kararlılığını ortaya koydu. Gece boyunca eşiyle telefon görüşmeleri yapan Solak, son konuşmasında “Namaza gidiyoruz” dedi.

Bu olay sonrasında yaşananları anlatan Melek Solak, o gece rüyasında eşinin başının üstüne bir şey düştüğünü gördüğünü ve uyandığında televizyonda Külliye’ye bomba atıldığı haberiyle karşılaştığını söyledi. Millet Camii civarında patlatılan bomba sonucu eşinin şehit olduğunu öğrenen Melek Solak, morgda eşinin gülümseyen yüzünü gördüğünü ifade etti. Eşinin en büyük hayalinin engelli oğulları Emre’yi memur olarak görmek olduğunu belirten Melek Solak, Emre’nin şu anda memur olduğunu ve babasının bu mutluluğunu göremediğini dile getirdi.

Melek Solak, eşinin askerlik yaptığı dönemlerde şehit olmayı istediğini ve bu isteğinin gerçekleştiğini söyledi. Eşini şehitlik mertebesiyle onurlandıran Allah’a şükrettiklerini belirten Melek Solak, kendisinin de Allah’ın şehit eşi olarak seçilmesinin kendisini gururlandırdığını ifade etti. Eşinin cenazesini oğulları Emre’nin yıkadığını belirten Melek Solak, 20 yıllık eşiyle gurur duyduğunu ve ondan razı olduğunu söyledi. Melek Solak, Rabbim’in kendilerini diğer dünyada kavuşturmasını diledi.

FETÖ’cü hainlere karşı mücadelelerini anlatan Melek Solak, 5 yıl boyunca mahkemelere giderek en yüksek cezayı almaları için mücadele verdiklerini dile getirdi. Hainlerin asıl cezasının Allah’tan geleceğine inandığını söyleyen Melek Solak, vatana ihanet edenleri sokak köpeğinden bile aşağı tutarak vatana sadık olmaları gerektiğini belirtti. Türk milletinin asla esareti kabul etmeyeceğini vurgulayan Melek Solak ve oğlu, bu ülke için şehit adayı olduklarını ifade ederek Cumhurbaşkanı’nı desteklediklerini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Darbe Girişiminde Şehit Olan Boyacı Usta Mustafa’nın Hikayesi: Vatan İçin Son Nefese Kadar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin