Türkiye’de siyaset alanında önemli gelişmeler yaşanıyor. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşen Demokratik Emek Partisi (DEM) İmralı Heyeti, Meclis turuna yeni haftada da devam edecek. Heyetin ilk ziyareti, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Meclis grubuna olacak. Bu kapsamda heyet, Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk’ten oluşmakta ve AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile bir araya gelecekler.
CHP İLE GÖRÜŞMENİN TARİHİ NET DEĞİL
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile yapılacak görüşmenin tarihi henüz belirlenmemiş durumda. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu konu ile ilgili NTV’nin sorularını yanıtladı. Özel, “Böyle bir görüşmenin olup olmayacağı, ne düzeyde olacağı ve herhangi bir partinin genel başkanının bu görüşmeyi yapmamasının süreç üzerindeki etkilerini değerlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.
BU HAFTA GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK
DEM Heyeti, yeni haftada Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Deva Partisi ve Yeniden Refah Partisi genel başkanları ile de görüşmeyi planlıyor. Ancak, İYİ Parti’nin bu heyetle görüşmeyeceğini açıkladığı bilgisi de gündemde. Bu durum, sürecin ilerleyişi açısından kritik bir nokta oluşturuyor.
BAHÇELİ-DEM HEYETİ GÖRÜŞMESİ
DEM Parti heyeti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile perşembe günü bir görüşme gerçekleştirmişti. Bu önemli toplantı, Bahçeli’nin Meclisteki makamında yapıldı. Toplantıda; DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan DEM Partili Ahmet Türk yer aldı.
PKK’YA SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI
Heyette yer alan Ahmet Türk, gelecekte planlanan İmrali ziyaretlerinin ardından terör örgütü PKK’ya silah bırakma çağrısında bulunulabileceğini ifade etti. Bu durum, Türkiye’nin terörle mücadelesi açısından mühüm bir öneme sahip. Türk’ün açıklamaları, bölgedeki çatışmaların sona ermesi için çözüm arayışlarının devam ettiğini gösteriyor.
Sonuç olarak, Türkiye’deki siyasi dinamikler, çeşitli partilerin bir araya gelerek, demokratik süreçlere katkıda bulunma çabalarını sürdürüyor. DEM Heyeti’nin gerçekleştirdiği görüşmeler, ülkenin siyasi atmosferinde önemli bir etki yaratabilir. Özellikle CHP ile yapılacak görüşmenin tarihi ve içeriği merakla beklenirken, diğer siyasi partilerin katılımı ve tutumları da bu süreçte belirleyici olacak. SDÜ’nün PKK’ya yönelik yapacağı olası çağrılar ise, barış ve güvenlik arayışlarını bir adım daha ileri taşımak adına dikkatle izlenecek bir konu olarak gündemde kalmaya devam edecek.