1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. DEM Parti Batman İl Binasına Yapılan Operasyonda El Konulan Materyalleri Açıkladı: “Götürülen Her Şeyin Arkasındayız”

DEM Parti Batman İl Binasına Yapılan Operasyonda El Konulan Materyalleri Açıkladı: “Götürülen Her Şeyin Arkasındayız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Batman’da yürütülen bir soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEM Parti Batman İl binasına operasyon düzenledi. Operasyonda, il binasında arama yapıldı ve yaklaşık 4 saat süren aramada çok sayıda doküman ve öldürülen bazı PKK’lı teröristlerin fotoğraflarına el konuldu. Arama sırasında il binasının girişi kapatılırken, çevresinde de çevik kuvvet ekiplerince geniş güvenlik önlemi alındı.

Operasyonun ardından, partililer il binası önünde toplandı ve DEM Parti İl Eş Başkanı Mustafa Mesut Tekik bir basın açıklaması yaptı. Tekik, el konulan materyallerin arkasında olduklarını belirterek, yeni bir kayyum rejimine zemin hazırlama amaçlı psikolojik savaş yöntemlerinin devreye sokulduğunu ifade etti. Ayrıca, manipülasyonların yapıldığını, yerel yönetimlerin illegalize edilmeye çalışıldığını ve partilerinin yasal, meşru demokratik siyaset anlayışının kriminalize edilmeye çalışıldığını dile getirdi. Tekik, operasyonun yaklaşık 4 saat sürdüğünü ve tamamen meşru kültür, sanat, edebiyat dergilerine, demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarına el konulduğunu belirtti.

Parti olarak, evlerinden, yuvalarından, okullarından alınıp götürülen her materyalin arkasında olduklarını ve sahipleneceklerini vurgulayan Tekik, operasyonun amaçlarını eleştirdi ve baskının demokratik bir siyaset anlayışına zarar verdiğini savundu. Partililer de operasyonun ardından bir araya gelerek tepkilerini dile getirdi.

Operasyon sırasında il binasının çevresinde geniş güvenlik önlemlerinin alınması, olayın ciddiyetini ortaya koydu. Yapılan aramada el konulan belgelerin detayları incelenirken, operasyonun gerekçesi hakkında ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Son yaşanan bu olay, Batman’da siyasi gerilimin artmasına neden olurken, DEM Parti üyeleri ve destekçileri de tepkilerini dile getirerek durumu kınadılar.Operasyonun ardından ise, konuyla ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldığı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Parti Batman İl Binasına Yapılan Operasyonda El Konulan Materyalleri Açıkladı: “Götürülen Her Şeyin Arkasındayız”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin