1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları’ndan çarpıcı açıklamalar: “8 ayda 261 kadının katledildiği gerçeği!”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları’ndan çarpıcı açıklamalar: “8 ayda 261 kadının katledildiği gerçeği!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları Oruç, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, son 8 ayda 261 kadının cinayete kurban gittiğini açıkladı. Oruç, cinayet işleyenlerin bu cesaretinin mahkemelerdeki hafifletici nedenlerden, kadınları ötekileştiren politikalardan ve İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçen iktidardan kaynaklandığını savundu. Yaşanan kadın cinayetlerine karşı tolerans gösteremeyeceklerini belirterek, erkek şiddetine karşı önleyici politikaların derhal hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı ve İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesi çağrısında bulundu.

Oruç, AK Parti’nin politikalarının sonucunda üreten ve tüketen herkesin açlıkla karşı karşıya kaldığını vurgulayarak, Türkiye’de milyonlarca insanın geçinemediğine dikkat çekti. Ayrıca, İstanbul’da sadece 1 milyon insanın yatağa aç girdiğini dile getirdi. Oruç, gelirde, vergide, ücrette, yargıda ve özgürlüklerde yaşanan adaletsizliği eleştirerek, mevcut iktidarın ülkeyi yönetme yetkisinin olmadığını savundu. Ayrıca, İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırılarına da değinerek, Orta Doğu’nun huzursuz bir coğrafya olduğunu belirtti.

DEM Parti olarak halkların barış içinde bir arada yaşaması için çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Oruç, Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yollarla çözülmesi gerektiğinin altını çizdi. Türkiye, İran, Suriye ve Irak’ta yaşayan halkların eşitliğinin sağlanmasının önemli olduğunu vurgulayan Oruç, Kürt sorununun dört ülkede de çözülmesinin bölge barışına katkı sağlayacağını belirtti.

Oruç, demokratik bir anayasa için gerekli adımların atılması gerektiğini ve toplumsal barış için Gezi ve Kobani olaylarından uzaklaşılması gerektiğini ifade etti. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Oruç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türkiye partisi olun çağrısına DEM Parti’nin zaten Türkiye genelinde halkları temsil eden bir parti olduğunu belirterek yanıt verdi. Yeni bir dönemin başlaması için Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yollardan çözülmesi gerektiğini söyleyen Oruç, sorunlara sağlıklı politik programlarla yaklaşılması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları’ndan çarpıcı açıklamalar: “8 ayda 261 kadının katledildiği gerçeği!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin