1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. DEM Parti Grup Başkanvekilleri TBMM Gündemine Taşıdı: Yeni Nesil Suç Örgütlerine Meclis Araştırması Açılmalı!

DEM Parti Grup Başkanvekilleri TBMM Gündemine Taşıdı: Yeni Nesil Suç Örgütlerine Meclis Araştırması Açılmalı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, Türkiye’deki “yeni nesil suç örgütleri” konusunu TBMM gündemine taşıdı.

DEM Parti, son aylarda kamuoyunun dikkatini çeken bu suç yapılanmalarının yaygınlaşmasına zemin hazırlayan koşulların belirlenip giderilmesi ve cezasızlık pratiklerinin sonlandırılması amacıyla TBMM Başkanlığı’na bir araştırma önergesi sundu.

TBMM Başkanlığı’na sunulan önergede şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na;

Her geçen gün yeni bir isimle medyaya yansıyan suç örgütlerinin Türkiye’de yaygınlaşması, yalnızca suç ve şiddet olgularıyla açıklanamamakta, toplumsal ve ekonomik çürümenin bir yansıması olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu çürümenin her alana sirayet etmesiyle birlikte, gençlerin geleceğe dair beklentilerinde olumlu bir tabloyla karşılaşamaması, bu yapılanmaları alternatif hale getirebilmektedir. Yapılanmaların suç pratiklerinin cezasızlıkla sonuçlanması ise sürdürülebilirliği sağlamakta, toplumsal adaleti sarsmaktadır. Bu bağlamda yeni suç örgütlerine alan açan koşulların belirlenmesi, giderilmesi, toplumsal adaleti zedeleyen cezasızlık pratiklerinin tespit edilerek gereğinin yapılması amacıyla Anayasa’nın 98. ve İçtüzüğün 104. ve 105. maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını arz ve talep ederiz.”

Gerekçe olarak öne sürülen açıklamada, Türkiye’de gözlemlenen yeni nesil mafya gruplarının artışının sadece suç ve şiddet olgularıyla sınırlı kalmayıp, derin toplumsal ve ekonomik çürümenin bir yansıması olduğu vurgulandı. Ayrıca, bu grupların güçlenmesinde 70’li yıllarda sol geleneğin güçlü olduğu mahallelerde yaygınlaştığı belirtildi.

Son yıllarda Türkiye’de artan ekonomik krizin, yüksek enflasyonun, işsizliğin ve yaşam standartlarının düşmesinin bu yapılanmaların çoğalmasında etkili olduğu ifade edildi. Bu durumların gençlerin geleceğe dair umutlarını zedelediği ve mafyatik yapıların güçlenmesine olanak tanıdığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, gençlik, eşitsizliklerin arttığı bir ortamda eğitim ve iş imkanlarından adaletli bir şekilde faydalanamadığı için alternatif yollara yönlendirildiği ve bu durumun suç örgütlerinin güçlenmesine zemin hazırladığı vurgulandı.

Yeni suç örgütlerinin genç yaşlardan itibaren topluma sızdığı ve uluslararası alanda da faaliyet gösterdiği belirtildi. Ayrıca, Türkiye’de ceza ve cezasızlık pratiklerinin kişilere ve gruplara göre farklılık gösterdiği ve orantısız bir şekilde uygulandığı ifade edildi.

Önergeyle ilgili yapılan açıklamaların ardından Meclis Araştırması açılmasının önemli olduğu vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Parti Grup Başkanvekilleri TBMM Gündemine Taşıdı: Yeni Nesil Suç Örgütlerine Meclis Araştırması Açılmalı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin