1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. DEM Parti, Hakkari Belediye Başkanının Görevden Alınmasına Tepki İçin Nöbete Çağırıyor

DEM Parti, Hakkari Belediye Başkanının Görevden Alınmasına Tepki İçin Nöbete Çağırıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden alınması üzerine, parti genel merkezinde olağanüstü toplanan DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrasında basın toplantısı düzenledi. Koçyiğit, Hakkari halkının seçtiği belediye başkanının görevden alınmasına tepki göstererek, partisinin kazandığı belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatacaklarını açıkladı. Halkın iradesinin sandıkta tecelli ettiğini vurgulayan Koçyiğit, demokratik kamuoyunu tepkisini göstermeye davet etti.

DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit, Hakkari belediye başkanının görevden alınmasına karşı yapılan demokratik protestoların sonuna kadar devam edeceğini belirtti. MYK toplantısında alınan kararları sıralayan Koçyiğit, bütün belediyelerinin önünde demokrasi ve halk iradesini savunmak amacıyla nöbet eylemleri başlatacaklarını duyurdu. Ayrıca Türkiye genelinde demokratik tepkilerin ortaya konulması için eylem ve etkinlikler düzenleneceğini ifade etti.

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden alınmasıyla ilgili DEM Parti’nin tepkisi sadece Hakkari ile sınırlı kalmayacak; Türkiye genelinde demokratik tepkilerin yükseltilmesi için çağrı yapılacak. Koçyiğit, belediyelerini kaybeden partililerin önünde nöbet eylemi yapacaklarını ve demokrasiyi savunacaklarını belirtti. Tüm halkı bu nöbetlere destek olmaya çağırdı ve demokratik tepkilerin her il ve ilçede organize edileceğini duyurdu.

DEM Parti, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden alınmasına yönelik tepkilerini örgütlü bir şekilde sürdürecek. Parti içerisinde alınan kararlar doğrultusunda belediyelerinin önünde nöbet eylemleri düzenleyerek demokrasiyi ve halk iradesini savunacaklar. Bu tepkilerin sadece Hakkari ile sınırlı kalmayacağını belirten Koçyiğit, Türkiye genelinde demokratik tepkilerin ortaya konulması için çalışmaların yürütüleceğini ifade etti. Tüm halkı bu mücadelede yanlarında olmaya çağırdı ve demokrasiye sahip çıkmaya davet etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Parti, Hakkari Belediye Başkanının Görevden Alınmasına Tepki İçin Nöbete Çağırıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin