1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. DEM Parti: TUSAŞ’taki Terör Saldırısına İlişkin Şoke Eden Açıklama!

DEM Parti: TUSAŞ’taki Terör Saldırısına İlişkin Şoke Eden Açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından yapılan açıklamada, Ankara Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi’nde meydana gelen terör saldırısı kınandı. Parti, saldırının Türkiye toplumunun çözümü konuştuğu ve diyalog ihtimalinin belirdiği bir zamanda gerçekleşmesini manidar bulduklarını belirterek, “Bu acı verici olayların bir daha yaşanmaması için barışa her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız” dedi.

DEM Parti’nin yaptığı açıklamada, saldırıyı kınayarak yaşanan acıyı paylaştıkları vurgulandı. Ayrıca, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileyen parti, barışın korunması gerekliliğine vurgu yaptı.

Ankara TUSAŞ’ta gerçekleşen terör saldırısında, vardiya değişimi sırasında silahlı ve bombalı saldırılar yapıldı. Olayın ardından çıkan çatışmada 2 saldırgan etkisiz hale getirilirken, 3 kişi şehit oldu ve 14 kişi yaralandı. Güvenlik güçleri tarafından bölgeye sevk edilen özel harekat timleri, itfaiye ve sağlık ekibi müdahalede bulundu. Saldırganların F-16’ların olduğu alana sızarak rehin aldığı iddia edilen içeridekiler için kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada 1 başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği bildirildi. Saldırıyla ilgili olarak yayın yasağı getirilirken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise 2 saldırganın öldürüldüğünü, 4 kişinin şehit olduğunu ve 14 kişinin yaralandığını açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Parti: TUSAŞ’taki Terör Saldırısına İlişkin Şoke Eden Açıklama!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin