1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. DEM Partisi Eş Genel Başkanları Saadet Partisi’ni Ziyaret Etti: İşte Görüşmeden Detaylar

DEM Partisi Eş Genel Başkanları Saadet Partisi’ni Ziyaret Etti: İşte Görüşmeden Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Saadet Partisi’ni ziyaret etti. Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ile gerçekleşen görüşmede Türkiye’nin gündemi ele alındı.

Bakırhan, görüşmede bölge ve Ortadoğu, İsrail-Filistin çatışmaları ve yeni anayasa meselesi konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti. Türkiye ve bölgedeki sorunların diyalog ve müzakere zemininde çözülebilmesi için muhalefetin daha fazla bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı.

Hatimoğulları ise görüşmede 31 Mart seçimlerinin ardından oluşan atmosferin değerlendirilerek, muhalefetin daha güçlü bir birliktelikle neler yapabileceğinin konuşulduğunu ifade etti. Ekonomik kriz, açlık ve yoksulluk gibi Türkiye’nin temel sorunlarını ele aldıklarını belirten Hatimoğulları, diğer siyasi partilerle olduğu gibi Saadet Partisi heyetiyle de bu konuları değerlendirdiklerini söyledi.

Anayasa yapım sürecine değinen Hatimoğulları, demokratik bir anayasa yapım sürecinin gerçekleşmesi için Türkiye’nin içinde bulunduğu koşulların göz önünde bulundurularak bir yol temizliği yapılması gerektiğini belirtti.

Karamollaoğlu, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, anayasa değişiklikleri ve mecliste ele alınacak konular için görüş alışverişi ve işbirliğinin devam etmesi gerektiğini belirtti. Meclis içinde konuların ele alınabilmesi için gruplar arasında dirsek teması ve komisyon kurulması gerekebileceğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Partisi Eş Genel Başkanları Saadet Partisi’ni Ziyaret Etti: İşte Görüşmeden Detaylar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin