1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. DEM Partisi Grup Başkanvekili Koçyiğit: “Devlet Açılımına DEM’den Yanıt: Adımlar Önemli Ama…”

DEM Partisi Grup Başkanvekili Koçyiğit: “Devlet Açılımına DEM’den Yanıt: Adımlar Önemli Ama…”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti Eş Başkanları ile Meclis açılışında tokalaşması, ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleyici açıklamaları, siyasi arenada yeni bir yumuşama sürecinin sinyalleri olarak değerlendirildi. Ancak DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, yaptığı açıklamada, “Atılan adımlar ve açıklamalar önemlidir, anlamlıdır. Ama adımların ve sözlerin pratikte desteklenmesi gerekiyor,” dedi.

Koçyiğit, Türkiye’deki adaletsizlik ve Kürt sorunu gibi temel meselelere işaret ederek, “Türkiye’deki hukuksuzluğun ortadan kalkması gerekiyor bu yargı kıskacının ortadan kalkması gerekiyor. Bu anlamıyla Kürt sorunundaki çözümsüzlük ısrarından vazgeçilmesi gerekiyor,” şeklinde konuştu ve Anayasa Mahkemesi ile AİHM kararlarının uygulanmasının önemini vurguladı.

Amida Haber’in aktardığına göre, ayrıca Koçyiğit, şu ana kadar hükümetle herhangi bir resmi temaslarının olmadığını ve diyalog kapılarının açık olduğunu, “Görüşmeye kapalı olduğumuza dair hiçbir zaman bir beyanımız olmadı. Tabii ki bu ülkede yaşıyoruz, bu ülkenin meclisinde yer alıyoruz ve sorunlarımızı çözmek istiyoruz. Bunun için siyaset yapıp bunun için mücadele ediyoruz,” diyerek belirtti. Ancak, somut bir görüşme talebinin henüz kendilerine ulaşmadığını ifade etti.

Koçyiğit, tokalaşmanın ardındaki niyet ve somut adımların netleşmesi gerektiğini vurgulayarak, “Açıkçası bu çok zorlama bir yorum olur. Henüz 2013-2015 çözüm/diyalog sürecine benzer bir sürecin başlayacağına dair bizim açımızdan ortada hiçbir veri yok,” dedi ve “Yani bir tokalaşmadan, Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan’ın da dediği gibi bir merhabadan bir çözüm süreci çıkar mı bunu bekleyip, göreceğiz. Bu anlamıyla erken yorum yapmak, bu kadar hızlı bir şekilde süreci bir çözüm süreci başlıyor diye ifade etmek bizim açımızdan doğru bir değerlendirme olmaz.” açıklamasında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Partisi Grup Başkanvekili Koçyiğit: “Devlet Açılımına DEM’den Yanıt: Adımlar Önemli Ama…”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin