1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Deniz Astsubaylarına Unutulmaz Tören

Deniz Astsubaylarına Unutulmaz Tören

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Üniversitesi Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu, Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni için Altınova’da bulunan Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda gerçekleştirildi. Törene Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Yalova Valisi Hülya Kaya, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve birçok davetli ile mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, mezunlara başarılar dileyerek, güvenlik ortamının şekillendiği gelişmeler hakkında konuştu. Deniz Kuvvetlerinin vatanın hak ve menfaatlerini korumakla görevli olduğunu ve uluslararası ilişkilerde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Bakan Güler, Deniz Kuvvetlerinin farklı görevleri başarıyla yerine getirdiğini belirtirken, denizaşırı operasyonlara da değindi. Türkiye’nin stratejik konumunun önemine dikkat çekerek, Türk savunma sanayisinin gelişimine vurgu yaptı.

Mezun astsubaylara tarihi bilgiler vererek, Türk donanmasının asırlar boyunca önemli bir rol oynadığını vurgulayan Bakan Güler, genç astsubaylara tavsiyelerde bulundu. Eğitim ve bilgi sahibi olmanın önemini vurguladı ve hedef odaklı olmalarını önerdi.

Tören, protokol üyelerinin konuşmalarıyla devam etti ve 134’üncü Dönem mezuniyet töreninde 8’i Kuzey Kıbrıs, 8’i Libya, 8’i Senegalli olmak üzere toplamda 496 öğrenciye diplomalarının verilmesiyle sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Deniz Astsubaylarına Unutulmaz Tören
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin