1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Denizde Zehirli Balık Saldırısı!

Denizde Zehirli Balık Saldırısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz hafta Dereağzı’ndan tekneyle arkadaşlarıyla balık tutmak için Marmara Denizi’ne açılan bir kişi, TİGEM ve üniversite arası açıklarda oltasını denize attı. Oltasına takılan zehirli bir balık tarafından parmağına batması sonucu büyük bir acı yaşadı. Arkadaşları tarafından Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan bu kişi, yapılan iğne ve verilen serumlar sayesinde kendine geldi ve yaşadığı olayı anlattı.

Bu kişi, Yalova’da doğduğunu ve yıllardır denize girip balık tuttuğunu ancak böyle bir olayla ilk kez karşılaştığını söyledi. Zehirlendiğini dile getiren bu kişi, yaşadığı acıyı “Müthiş bir acı. Onu nasıl tarif ederim kelime bulamıyorum” diyerek ifade etti. Balığın parmağına batması sonucu sol tarafı komple uyuşmaya başladığını belirten bu kişi, hemen arkadaşına hastaneye gitmek istediğini iletti. Hastaneye ulaştığında serum ve alerjik iğne tedavisi sayesinde kendine geldiğini anlattı.

Balığın çaparının en alt kısmında geldiğini ve mezgit sandığına benzettiğini söyleyen bu kişi, balığın iğnesinin parmağına batması sonucu sol tarafının uyuştuğunu ve hemen hastaneye gidilmesi gerektiğini fark ettiğini belirtti. Bu olayın kendisi için büyük bir tecrübe olduğunu vurgulayan bu kişi, denizde yaşanan tehlikelere karşı daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Tekne sahiplerinin amonyak bulundurması gerektiğini ve acil durumlarda denizden çıktıktan sonra müdahale edilmesi gerektiğini öğrendiğini belirten bu kişi, yaşadığı olaydan ders çıkardığını dile getirdi.

Yaşadığı durumun Yalova’da sıkça rastlanmadığını belirten bu kişi, hastaneye gittiğinde çalışanların şaşırdığını ve yaşadığı durumun nadir olduğunu öğrendiğini ifade etti. Acil doktorunun kendisine gerekli müdahaleyi yaptığını ve kısa sürede kendine geldiğini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Denizde Zehirli Balık Saldırısı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin