1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Denizli Emekli Astsubaydan Eğitim İçin Örnek Vasiyet: “Beni Kadavra Olarak Bağışlayın”

Denizli Emekli Astsubaydan Eğitim İçin Örnek Vasiyet: “Beni Kadavra Olarak Bağışlayın”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denizli’de yaşayan emekli astsubay Fehmettin Saymaz, 2013 yılında 67 yaşındayken zatürre teşhisiyle Bursa Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nde vefat etti. Ardında bıraktığı vasiyete göre, yakınları Saymaz’ın bedenini Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kadavra olarak bağışladı.

Üniversitede 11 yıl boyunca tıp öğrencilerinin eğitiminde kullanılan Saymaz’ın bedeni, ailesinin isteği üzerine defnedilmek üzere kardeşi Ergin Saymaz, kızları Çiğdem Saymaz Narlı ve Semra Kama’ya teslim edildi. Çiğdem Saymaz Narlı, babasının askeri hastanede röntgen teknisyeni olarak görev yaptığını ve doktor adaylarının kadavra eksikliği nedeniyle zorluk yaşadığını fark ettiğini ifade etti. Saymaz, vefatı halinde bedenini bağışlamaları konusunda ısrar etti.

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Şendemir, Fehmettin Saymaz’ın uzun yıllar insanlığa hizmet vermiş bir birey olduğunu belirterek, onun ve ailesinin bu anlamlı bağışıyla öğrencilere en değerli eğitimi sağladıklarını dile getirdi.

Prof. Dr. Şendemir, Saymaz’ı ve ailesini minnetle uğurladıklarını ve öğrencilerin Fehmettin Saymaz’dan alacakları en büyük eğitimi ve bilgiyi aldıklarını ifade etti. Bu anlamlı bağışın, tıp öğrencilerinin uygulamalı eğitim almasına büyük katkı sağladığını belirtti.

Fehmettin Saymaz’ın birçok insanın hayatına dokunan bir figür olduğu ve ölümünden sonra bile insanlığa hizmet etmeyi sürdürdüğü vurgulandı. Ailesinin, onun isteğini yerine getirerek tıp öğrencilerinin eğitimine büyük katkı sağladığına dikkat çekildi.

Fehmettin Saymaz’ın bedeninin defnedilmesiyle birlikte, onun ruhuyla birlikte birçok tıp öğrencisinin kariyerine ışık tuttuğu ve gelecekte de nice öğrencilere eğitim sağlayacağı belirtildi. Tıp dünyasına ve eğitime yaptığı katkılarla her zaman yaşayacak olan Fehmettin Saymaz, sevenleri tarafından da her zaman minnetle anılacak bir isim olarak hatırlanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Denizli Emekli Astsubaydan Eğitim İçin Örnek Vasiyet: “Beni Kadavra Olarak Bağışlayın”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin