1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Denizli’de Şok Dolandırıcılık Operasyonu: 155 Kişiyi 20 Milyon TL Dolandıran Şüpheliler Yakalandı!

Denizli’de Şok Dolandırıcılık Operasyonu: 155 Kişiyi 20 Milyon TL Dolandıran Şüpheliler Yakalandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ‘Açık hat’ olarak tabir edilen kimliği belirlenemeyen telefon hatlarını kullanarak internet üzerinden sahte araç ve ürün ilanı veren ve vatandaşlardan para alıp ürünleri teslim etmeyen şüphelileri tespit etti. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında Jandarma Suç Araştırma Timi, teknik ve fiziki takip başlattı. Şüphelilerin 61 ilde 155 kişiyi yaklaşık 20 milyon lira dolandırdığı ortaya çıktı. 8 ay süren takibin ardından yapılan operasyonla 74 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında tutuklananlardan biri olan Kadir Ersoy, 25 Haziran 2019 tarihinde Pamukkale ilçesinde çıkan kavgada Denizli Vali Yardımcısı Kemal İnan’ın oğlu Safa Akif İnan’ı bıçaklayan şüphelilerden biri olduğu belirlendi. Kadir Ersoy, kasten öldürme suçundan 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı ancak dosyası Yargıtay’a gitti. Yargıtay sürecinde tahliye edilen Ersoy’un yanı sıra İnan’ın kardeşleri de kavgada yaralanmış ve tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.

Jandarma ekipleri, şüphelileri belirlemek için uzun süren bir teknik ve fiziki takip süreci sonucunda 10 Ekim tarihinde operasyon düzenledi. Operasyon, Denizli merkezli Afyonkarahisar, Aydın, İzmir, Mersin, Adana ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Gözaltına alınan 74 kişi, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 31’i tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kadir Ersoy’un tutuklanmasıyla ilgili detaylar ortaya çıktı. Ersoy’un cinayet suçundan aldığı ceza ve Yargıtay süreci hakkında bilgi verildi. Aynı kavgada yaralanan İnan’ın kardeşleri Ahmet Burak İnan ve Mehmet Buğra İnan’ın ise tedavilerinin ardından taburcu edildiği belirtildi.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ‘Açık hat’ suç örgütünü çökertmek için başarılı bir operasyon gerçekleştirdi ve şüphelileri adalete teslim etti. Operasyon sonucunda dolandırılan vatandaşların mağduriyeti giderilirken, suç örgütü mensuplarının da cezalarını çekmeye başladığı bildirildi. Operasyon, Denizli ve çevre illerde dolandırıcılık olaylarının önlenmesinde önemli bir adım olarak değerlendirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Denizli’de Şok Dolandırıcılık Operasyonu: 155 Kişiyi 20 Milyon TL Dolandıran Şüpheliler Yakalandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin