1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. DEPREM SONRASI HATAY’DA YENİ İNŞA ATAĞI!

DEPREM SONRASI HATAY’DA YENİ İNŞA ATAĞI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları cevapladı. Yayman’ın yaptığı açıklamalardan öne çıkan başlıkların başında, Hatay’ın depremden sonra ki durumu geliyor. Yerküre üzerindeki en büyük deprem olarak nitelendirilen olayda, 25 bin kişi deprem nedeniyle hayatını kaybetti. 6 Şubat’ta ikinci yıl dönümü yaklaşırken, Hatay halkının yaralarını sarmaya çalıştıklarını belirten Yayman, Cumhurbaşkanı ve Bakanlara, Cumhur İttifakına teşekkürlerini iletti. Hatay’da yeniden ayağa kalkma sürecinin başladığını vurgulayan Yayman, deprem sonrası 50 bin konutun yapılarak hak sahiplerine teslim edildiğini ve 140 bin kişiye daha ev yapacaklarını belirtti.

Yayman, Türk milletinin Anadolu irfanına olan inancından ve üstün özelliklerinden bahsederek, yanlış olan ‘Bana bir şey olmaz’ mantığının deprem gibi olaylarda da geçerli olmadığını dile getirdi. Depreme dayanıklı olmayan yapıların inşa edildiği ve yerleşim yerlerinin ihmal edildiği konulara dikkat çekerek, İstanbul’daki benzer risklere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Bahçeli’nin PKK terör örgütüne yönelik tarihi çıkışını önemsediğini belirten Yayman, bahsi geçen terörist liderlerin Türkiye’ye iadesi konusunda görüşlerini paylaştı. PKK terör örgütü ve diğer terörist grupların silah bırakması gerektiğini vurgulayan Yayman, tarihi ve hukuki açıdan bu adımın önemli olduğunu ifade etti. Bahçeli’nin açıklamalarının terörle mücadelede önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

Ayrıca, iç politikada yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, İmralı süreciyle ilgili öne çıkan noktaları aktaran Yayman, partisinden ve muhalefetten gelen açıklamalara da değindi. Özgür Özel’in PKK lideri Öcalan’ın kürsüye gelmesi gerektiği yönündeki açıklamalarını tarihi bir mesele olarak gördüğünü belirtti.

Dijital platformlara yönelik düzenlemelerin önemine vurgu yapan Yayman, sosyal medyanın ulusal güvenlik açısından kritik bir konu haline geldiğini ifade etti. Dezenformasyon, nefret söylemi, ırkçılık ve ötekileştirme gibi sorunlara dikkat çeken Yayman, bu konuların ulusal çıkarları tehdit ettiğini belirtti. Dijital okuryazarlık konusunda ise toplumu bilinçlendirme gerekliliğine işaret etti.

Son olarak, Türkiye’nin dijitalleşme sürecinde ulusal çıkarları gözetmesi gerektiğini belirten Yayman, sosyal medya platformlarının aile ve birey üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak sosyal medya platformlarının denetlenmesi ve düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Yayman, parlamentoda bu konuları ele alacaklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEPREM SONRASI HATAY’DA YENİ İNŞA ATAĞI!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin