1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Deprem Uzmanından Sosyal Medya Uyarısı: “Bilim Sosyal Medyada Yapılmaz!”

Deprem Uzmanından Sosyal Medya Uyarısı: “Bilim Sosyal Medyada Yapılmaz!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Naci Görür, bir paylaşımında deprem konusunda uzman olmayan kişilerin yorumlarının sorgulanabilir olduğunu belirtti. Görür, bilimsel konularda eksik bilgi ile yapılan tartışmaların sosyal medya platformlarında yer almaması gerektiğini vurguladı. Kendisini kırmak istemediğini ancak bilimsel konularda uzman olmayanların fikirlerini ciddiye almamak gerektiğini söyledi.

Bilimsel tartışmaların niteliğine vurgu yapan Görür, fikirlere saygı duyulması gerektiğini ancak bu fikirlerin evrensel standartlara uygun olması gerektiğini belirtti. Herkesin fikrini dinlerken, sınırlarını bilmesi gerektiğini ifade etti. Deprem konusunda yapılan yorumların sorumluluk bilinciyle yapılması gerektiğini vurguladı.

Deprem konusunda samimi bir amaç güttüğünü belirten Prof. Dr. Naci Görür, rekabetten ziyade depreme dayanıklı şehirlerin oluşturulmasının önemini vurguladı. Bilimsel olmayan tartışmalardan uzak durulması gerektiğini, çekişme ve polemikten kaçınılması gerektiğini belirtti. Amacının insanların hayatını korumak olduğunu dile getirdi.

Son olarak sosyal medyada dolaşan spekülasyonlardan uzak durulması gerektiğini ifade eden Görür, tartışmaların bilimsel temellere dayandırılması gerektiğini belirtti. Gelişigüzel yapılan yorumların ve çekişmelerin kendisini ilgilendirmediğini, amacının depreme karşı bilinçli önlemler alınmasını sağlamak olduğunu söyledi. Acil durumlarda ve deprem gibi ciddi konularda bilim insanlarına danışılması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Deprem Uzmanından Sosyal Medya Uyarısı: “Bilim Sosyal Medyada Yapılmaz!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin