1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Depremde yıkılan Palmiye Sitesi’nin müteahhidi yakalandı!

Depremde yıkılan Palmiye Sitesi’nin müteahhidi yakalandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler, Onikişubat ilçesi Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi’nde bulunan Palmiye Sitesi’nde büyük bir faciaya yol açtı. Site içerisinde bulunan 3 blok tamamen yıkıldı ve olayda 150 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi ise yaralandı. Soruşturma sonucunda müteahhit Hacı Ahmet Ersoy ve jeoloji mühendisi Ömer Tarakçıoğlu serbest bırakılırken, müteahhit Ali Babaoğlu tutuklanarak aranmaya başlandı.

Firari müteahhit Ali Babaoğlu, depremden bir yıl sonra İzmir’in Çiğli ilçesinde bulunan bir notere giderek oğlu Mustafa Babaoğlu’na vekalet vererek maddi işlerini ona devretti. Ancak 23 Ağustos’ta Karşıyaka ilçesinde polis tarafından yakalanan Babaoğlu tutuklanarak mahkemeye sevk edildi.

Mahkemede Ali Babaoğlu, deprem gecesi travma geçirerek bunalıma girdiğini, iş yerlerinin yıkılması sonucu İzmir’e kaçtığını belirtti. Babaoğlu, Palmiye Sitesi’ni ortak olarak inşa ettiklerini ve binanın ruhsata uygun olduğunu iddia etti. Ancak yapı denetim kanununa göre 15 yıl sorumlu olmalarına rağmen, binanın 99 yılında başlandığını ve birçok aksaklık yaşandığını belirtti.

Ali Babaoğlu’nun avukatı, müvekkilinin psikiyatrik tedavi gördüğünü ve maddi olarak zor durumda olduğunu belirterek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep etti. Ancak mahkeme heyeti, Babaoğlu’nun tutuklanmasına karar verdi. Kararda, suçun ciddiyeti, firari olması ve delilleri karartma ihtimali göz önünde bulundurularak tutuklamanın ölçülü bir önlem olduğu vurgulandı. Bu nedenle Ali Babaoğlu’nun tutukluluğuna karar verildi.

Sonuç olarak, Kahramanmaraş depremlerinde yaşanan Palmiye Sitesi faciasıyla ilgili süreçte firari müteahhit Ali Babaoğlu’nun yakalanması ve tutuklanması önemli bir adım oldu. Mahkeme, suçun ciddiyetini dikkate alarak tutukluluğunun devamına karar verdi ve süreç mahkeme sürecinin ilerleyen aşamalarıyla netlik kazanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Depremde yıkılan Palmiye Sitesi’nin müteahhidi yakalandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin