1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Depremzedelerin acı hikayeleri: Teyze gözleri dolu dolu anlattı – “Erdoğan’ın yaptığını baba yapmaz!”

Depremzedelerin acı hikayeleri: Teyze gözleri dolu dolu anlattı – “Erdoğan’ın yaptığını baba yapmaz!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un Silivri ilçesinde meydana gelen depremde evleri yıkılan ve geçici barınma alanlarına yerleştirilen depremzede teyze, duygularını gözlerindeki dolu dolu yaşlarla paylaştı. Kendisini ziyaret eden bir gazeteciye yaşadıklarını anlatan depremzede teyze, “Erdoğan’ın yaptığını baba yapmaz!” dedi.

Depremzede teyzenin anlattığına göre, depremin ardından yaşadığı korku ve endişe ile birlikte evini kaybetmenin getirdiği acıyla baş etmeye çalışmaktadır. Geçici barınma alanında bulunan teyzemiz, yaşadığı travmanın etkisiyle hala deprem korkusu yaşadığını ve gece gündüz uyuyamadığını belirtmektedir. Geçici barınma alanlarının yetersizliği ve sağlık sorunlarının artması da teyzemizin yaşadığı zorlukları daha da artırmaktadır.

Depremzede teyze, yaşadığı bu zor günlerde devletin kendilerine yeterince destek olmadığını ve verdikleri sözleri tutmadıklarını belirtiyor. Kendisine vaat edilen yeni bir evin hala yapılmaması ve geçici barınma alanlarının da yetersiz kalması, depremzedelerin mağduriyetini artırmaktadır. Tez zamanda kalıcı konutlara yerleştirilmeyen depremzede teyze, yetkililerin kendilerini unuttuğunu düşünerek isyan etmektedir.

Depremzede teyze, yaşadığı bu travmayı atlatmak için psikolojik destek almaya ihtiyaç duyduğunu ancak bu hizmetin de kendilerine yeterince ulaştırılmadığını belirtmektedir. Aynı zamanda deprem sonrası artan ekonomik sıkıntılar ve işsizlik de teyzemizin yaşamını zorlaştırmaktadır. Geçici barınma alanında yaşam mücadelesi veren depremzede teyze, devletin kendilerine daha fazla destek olmasını talep etmektedir.

Depremzede teyzenin yaşadığı bu acı dolu hikaye, depremzedelerin ne kadar büyük bir mağduriyet içinde olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir. Devletin, depremzedelere daha fazla destek olması ve verdikleri sözleri tutması, depremzedelerin yaşadığı bu zorlu süreci daha kolay atlatmalarını sağlayacaktır. Geçici barınma alanlarının iyileştirilmesi ve kalıcı konutlara geçiş sürecinin hızlandırılması, depremzede teyzemizin ve benzer durumda olan diğer vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Depremzedelerin acı hikayeleri: Teyze gözleri dolu dolu anlattı – “Erdoğan’ın yaptığını baba yapmaz!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin