1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Dervişoğlu: “Batı Trakya’daki Türk okullarını kapatmayın!”

Dervişoğlu: “Batı Trakya’daki Türk okullarını kapatmayın!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında bir konuşma yaptı. Dervişoğlu, Yunanistan hükümetinin Batı Trakya’da 4 Türk okulunu kapatma kararına değindi. Bu durumu haberlerde görmediklerini ve tepki verilmediğini belirterek, umudunu kesmiş olduğunu söyledi. Dervişoğlu, Dışişleri Bakanlığı’nda çalışan ve devlet aklına sahip olanları göreve çağırdı. Batı Trakya Türklerinin okullarının kapatılmasına acilen müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

Lozan Antlaşması’nın 101. yıl dönümüne vurgu yaparak, anlaşmanın tarihi zaferlerle dolu olduğunu ifade etti. Tarihi, çarpıtılmış senaryolarla karşılaştıranları Lozan Antlaşması’nı okumaya davet etti. Emeklilere yapılan 2,500 liralık zammın yetersiz olduğunu vurgulayarak, bu konuda yapılan eleştirilere karşılık verdi.

Dervişoğlu, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda kabul edilen sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifi üzerine konuştu. Ölüm ve yok etmeyle başlayan hiçbir cümleden hayır gelmeyeceğini belirtti ve bu konuda ortak emek gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Sokak hayvanları sorununun yasayla çözülmesinin yetersiz olacağını ifade etti.

Son olarak, MHP Genel Merkezi tarafından hazırlanan 154 kişilik bir liste hakkında konuştu. Bu listenin insanları yanlış etiketlediğini ve saygısızlık olduğunu belirtti. Kişisel olarak bu konuya girmek istemediğini ancak sessiz kalmayacağını ifade etti. Ayrıca, kendisinin her zaman gurur duyduğu bir sıfatın artık kirletildiğini ve üzgün olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dervişoğlu: “Batı Trakya’daki Türk okullarını kapatmayın!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin