1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Dervişoğlu: Siyasi Partiler Arasında Normalleşme Arayanlar Anormalleştirenlerdir

Dervişoğlu: Siyasi Partiler Arasında Normalleşme Arayanlar Anormalleştirenlerdir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

siyasi partiler arasındaki “normalleşme” süreci hakkında konuşan Dervişoğlu, aralarında hiç anormalleşme olmadığını belirtti. Cumhuriyet Halk Partisi ve iktidar partisi ile TBMM’de normal standartlarda çalıştıklarını söyleyen Dervişoğlu, toplumu gererek siyaseten nemalanmaya çalışanların süreci anormalleştirdiğini ifade etti. Partilerin ilişkilerinin her zaman normal olduğunu vurgulayarak, normalleşme taleplerini yadırgadığını belirtti. CHP Genel Başkanı Özel ile olan ilişkilerine de değinen Dervişoğlu, Türkiye’nin normal bir birlikteliğe ihtiyacı olduğunu söyledi ve normalleşme arayışında olmadıklarını dile getirdi.

Özel de İYİ Parti ile olan ilişkilerinin her zaman normal olduğunu belirtti. Türkiye’de muhalefet partisi olduklarını söyleyen Özel, yurt dışında Türkiye’nin menfaatlerine muhalefet edecek bir parti olmadıklarını vurguladı. Her iki genel başkanın da grup başkanvekilliğinden gelmesi üzerine de konuşan Özel, güçlü bir Meclis vurgusunun boşuna olmadığını ifade etti. Güçlendirilmiş parlamenter sistem konusundaki görüşlerini de açıklayarak Türkiye’nin güçlü bir parlamentoya ihtiyacı olduğunu belirtti.

Dervişoğlu, bir sonraki seçime 4 yıl olduğunu belirterek partiler arasında şimdiden bir ittifak olup olmayacağının belli olmadığını söyledi. Özel ise her partinin kendi kimliğiyle doğru siyaset yapması gerektiğini ve seçimlere hazırlanması gerektiğini ifade etti. İttifak konusunda zamanın geldiğinde görüşmelerin yapılacağını belirten Özel, herkesin en doğru siyaseti yapması gerektiğini vurguladı.

Güney Kıbrıs Rum kesiminin Larnaka’ya deniz üssü kurma projesi üzerine konuşan Özel, barış kanallarını açık tutmanın önemine vurgu yaptı. Diplomasi ile Yunanistan’a geri adım attırmanın önemine değinen Özel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerini desteklediklerini belirtti. Dervişoğlu da bu konuda Özel’e katıldığını söyleyerek, Türk tarafının barışçıl tavrından kaynaklanan sorunlarla karşı karşıya kalmadığını söyledi. KKTC’nin hak ve hukukunu savunmanın siyasetçilerin görevi olduğunu ifade eden Dervişoğlu, KKTC’nin barışçıl tavrını devam ettireceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dervişoğlu: Siyasi Partiler Arasında Normalleşme Arayanlar Anormalleştirenlerdir
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin