1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Destici ve Özel’den Siyasi Partiler Yasası İçin Ortak Açıklama

Destici ve Özel’den Siyasi Partiler Yasası İçin Ortak Açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BBP Genel Başkanı, CHP Genel Başkanı’nı CHP genel merkezinde ziyaret etti. Görüşmenin ardından, İki lider basın açıklaması yaptı. CHP Genel Başkanı, Türkiye siyasetinde Mart 31 seçimlerinden sonra çeşitli normalleşme süreçleri yaşandığını belirtirken, bugünkü görüşmenin bir normalleşme sürecine işaret etmediğini vurguladı. Meclis’te birlikte hareket eden ve temaslarını sürdüren iki parti olduklarını vurgulayarak siyasi partiler kanununun Türkiye’de geri kaldığını söyledi. Özellikle siyasi partilerin finansmanının şeffaf ve denetlenebilir olması gerektiğini, hazine yardımının sadece belirli partilere değil daha fazla partilere yapılması gerektiğini savundu.

BBP lideri, AK Parti ve CHP’li belediyelerde işbirliği yaptıklarını ve önceliklerinin devletin varlığı, ülkenin birliği ve halkın refahı olduğunu belirtti. Demokratik ve sivil bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu ve herkesin tekliflerini paylaşarak uzlaşmaya varılması gerektiğini belirtti. Siyasi partiler yasası üzerinde değişiklikler yapılması gerektiğini vurgulayarak terör ve şiddetin kırmızı çizgileri olduğunu ifade etti.

Özel, MHP Genel Başkanı Yardımcısı tarafından kendisine yönelik yapılan açıklamalarla ilgili endişelerini dile getirerek, siyasi partiler arasında anlaşmazlıkların normalleştirilmesi gerektiğini söyledi. Meclis ve diğer siyasi partilerin tasarruflarda bulunarak millete örnek olması gerektiğini vurgulayan liderler, terör ve şiddetin kabul edilemez olduğunu belirttiler. Siyasi partiler arasında uzlaşma ve demokratik bir sistem için çalışmaların devam ettiği açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Destici ve Özel’den Siyasi Partiler Yasası İçin Ortak Açıklama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin