1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Deutsche Bank Şaşırtıcı Tahminlerde Bulundu: Dolar 36 TL Olacak!

Deutsche Bank Şaşırtıcı Tahminlerde Bulundu: Dolar 36 TL Olacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deutsche Bank, 2023 yılı sonu için dolar/TL ve enflasyon tahminlerini güncelledi. Banka, yıl sonunda doların 36 TL olacağını öngörürken, enflasyonun ise %47 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyor. 2025 yılı sonu için enflasyon tahminini %23 olarak açıklayan banka, ekonomik görünümde dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

Deutsche Bank Türkiye Ekonomisti Yiğit Onay, CNBC-e’ye verdiği demeçte, Türkiye ekonomisinde sert iniş riskinin olmadığını belirtti. Onay, işsizlik oranının tarihsel olarak düşük seviyelerde kalmaya devam ettiğini, ancak üretim tarafında ciddi bir yavaşlama gözlendiğini ifade etti. Hizmetler sektörünün diğer alanlara kıyasla daha iyi bir performans gösterdiğini belirten Onay, ekonomide kademeli bir yavaşlamanın sürdüğüne işaret etti.

Yiğit Onay, kurumların bir yıl sonrası için enflasyon beklentilerini %50’nin üzerinde, hanehalkının ise %70’ler seviyesinde gördüğünü belirterek, “Fiyat koyucu firmaların beklentilerinde son aylarda düşüş eğilimi var” dedi. 2025 yılı sonu için enflasyonun %23 seviyesine gerileyeceğini öngören Onay, 2023 yılı sonunda ise enflasyonun %47 seviyesinde olacağını ifade etti.

Onay ayrıca, dolar/TL beklentilerinin iyileştiğini vurgulayarak, “Yıl sonu dolar/TL beklentimiz 36. Büyüme tarafında ise %3’lük bir büyüme öngörüyoruz. Enflasyonu %20’lerin altına düşürmek için ise istikrarlı bir maliye politikası şart” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Deutsche Bank Şaşırtıcı Tahminlerde Bulundu: Dolar 36 TL Olacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin