1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. DEVA Partili Esen’den Sağlık Bakanı’na sert eleştiri: “Vicdanınız rahat mı?”

DEVA Partili Esen’den Sağlık Bakanı’na sert eleştiri: “Vicdanınız rahat mı?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, İstanbul’da son günlerde gündemi meşgul eden “yenidoğan çetesi” olayına ilişkin sert açıklamalar yaptı. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun o dönemde İstanbul İl Sağlık Müdürü olduğunu hatırlatan Esen, skandalın ardından sağlık emin ellerde açıklamasının nasıl yapıldığını sorguladı. Esen, ayrıca bebeklerin öldürüldüğü bir ortamda bu kadar büyük paraların hastanelere aktarılmasının kayda değer bir ihmali gözler önüne serdiğini belirtti.

İstanbul’da yaşanan bu skandal olayların, sağlık sistemi içindeki ciddi sorunları ortaya koyduğuna dikkat çeken Esen, yaşananların vicdanları sızlattığını ifade etti. Özel hastanelerdeki yenidoğan yoğun bakım ünitelerine gereksiz yatışların yaşanırken, bebek katilleri yönünde adlandırılan çetenin olayların üstesinden gelmek için hastaların hayatlarıyla oynadığını dile getirdi.

Esen, bu tür sorunların başka illerde de yaşanabileceği ihtimalini göz ardı etmediklerini ve derinlemesine bir soruşturma başlatılmasını talep ettiklerini belirtti. Sağlık Bakanlığı’nın bu skandal olayları titizlikle incelemesi gerektiğini söyleyen Esen, benzer durumlarla karşı karşıya kalmamak için tüm ülkede detaylı bir denetim sürecinin başlatılmasını önemsediklerini dile getirdi.

Bu vahim olayın ardından hükümetin gereken adımları acilen atması gerektiğini belirten Esen, geleceğimizin teminatı olan bebeklerin korunması için tüm kamu kurumlarının sorumlu olduğunu vurguladı. Türkiye’nin bu tür skandallara daha fazla tahammül edemeyeceğini belirten Esen, yaşananların bir an önce açığa çıkarılması ve sorumluların adalet önüne çıkarılmasını talep etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEVA Partili Esen’den Sağlık Bakanı’na sert eleştiri: “Vicdanınız rahat mı?”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin