1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen: Meclis’in Yeni Yasama Yılı Ortak Grupla Açılacak!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen: Meclis’in Yeni Yasama Yılı Ortak Grupla Açılacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Demokrat Parti ile ortak grup kurma görüşmeleri hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Ekmen, Meclis’in etkin kullanımının Genel Kurul ve komisyonlardaki parti gruplarının söz hakkı kullanımıyla mümkün olduğunu belirtti. Kendisinin partisi olan DEVA Partisi ile Demokrat Parti arasında Meclis’te grup kurma görüşmelerinin yapıldığını ifade eden Ekmen, DEVA Partisi’nden 15 milletvekili, Demokrat Parti’den ise 3 milletvekili olduğunu ve ayrıca bağımsız 7-8 milletvekilinin bulunduğunu dile getirdi. Bu milletvekillerinin bir araya gelerek Meclis kürsüsünde milletin sorunlarını dile getirmek amacıyla etkili bir grup oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Ekmen, milletvekilleri arasında ortak grup kurulması konusunda güçlü bir mutabakat olduğunu belirtirken, farklı partilerle grup içerisinde görüş ayrılıkları olabileceğini ancak bu durumun partilerin duruşuna zarar vermeyeceğine inandığını vurguladı. siyasi parti genel merkezleri arasında da birçok görüşmenin yaşandığını ancak henüz net bir bilgi paylaşamayacaklarını belirten Ekmen, Demokrat Parti ile ilkesel bir mutabakata varıldığı takdirde gerekli olan 20 milletvekili sayısının kolaylıkla tamamlanabileceğini düşündüklerini ifade etti. Ortak grup kurulması konusunda henüz kesin bir açıklama yapamayacaklarını belirten Ekmen, ancak hedeflerinin Meclis’in yeni yasama yılını ortak grupla açmak olduğunu söyledi.

Ekmen, siyasi partiler arasındaki görüşme trafiğinin sona ermesinin ardından gerekli milletvekili sayısını tamamlayarak grubu oluşturabileceklerine inandıklarını dile getirdi. Bugün itibarıyla net bir bilgi paylaşamayacaklarını ancak grup kurma hedeflerinin ön planda olduğunu belirten Ekmen, ortak grup oluşturulması durumunda Meclis’teki etkili bir ses olacaklarını ve milletin sorunlarını daha etkin bir şekilde dile getirebileceklerini belirtti. Sonuç olarak, Ekmen’in açıklamaları grup kurma çalışmalarının devam ettiğini ve hedeflerinin Meclis’in yeni yasama yılını ortak grupla açmak olduğunu ortaya koydu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen: Meclis’in Yeni Yasama Yılı Ortak Grupla Açılacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin