DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, sosyal medya hesabı X üzerinden yapmış olduğu bir açıklamayla partisini bıraktığını duyurdu. Yeneroğlu, “Kurucusu olduğum ve yaklaşık dört yıl boyunca Hukuk ve Adalet politikalarından sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini üstlendiğim Demokrasi ve Atılım Partisi’nden istifa ettiğimi kamuoyuyla paylaşmak isterim. İstifamı 2 Aralık 2024 tarihinde Sayın Genel Başkan’a ilettim ve gerekli bildirimi bugünkü tarih itibarıyla TBMM Başkanlığı’na da yaptım.” ifadelerini kullandı. Yeneroğlu, ayrıca genel başkan olan Ali Babacan’a ve birlikte çalıştığı arkadaşlarına saygılarını iletti.
‘MAALESEF HEDEFLEDİĞİMİZ SİYASAL İLETİŞİMİ ÜRETEMEDİK’
Yeneroğlu, yaptığı paylaşımda siyasetin esas amacının milletin refahı ve huzurunu artırmak olduğuna vurgu yaparak, Türkiye’de özgürlükçü bir demokrasi anlayışının kök salmasının ve gerçek bir hukuk devleti idealinin yakalanmasının önemli olduğunu belirtti. DEVA Partisi’nin kurulma amacının, Türkiye’nin sorunlarına çözüm bulmak olduğunu ifade eden Yeneroğlu, “Ancak son dönemde hedeflediğimiz siyasal iletişimi üretemedik. Bu durum neticesinde, halktan gerekli desteği bulamadık. Mayıs 2023 genel seçimlerinden sonra yaşanan ve kabullenemediğim bir duraksama süreci söz konusu oldu.” dedi.
‘GİDERİLEBİLECEĞİ ÜMİDİYLE GEÇİŞTİRDİĞİMİZ TEMEL SORUNLARIN KRONİKLEŞTİĞİNİ GÖZ ARDI EDEBİLECEK DURUMDA DEĞİLİM’
Yeneroğlu, açıklamasında özellikle Mart 2024 yerel seçimlerinde aldıkları yüzde 0,41’lik oy oranının ardından, partinin karşı karşıya kaldığı derinleşen sorunlarla yüzleşemediklerini ifade ederek, “Çeşitli sorunlar, DEVA Partisi’ni kuruluşundaki iddialarından uzak bir konuma getirdi. Ortaklaştığımız program ve ideal çerçevesinde bir araya gelen dostlarımızın sorumluluğunun üzerimde büyük bir yük olduğunu hissediyorum. Bu yükü kurumsal olarak taşıyamamanın üzüntüsünü yaşıyorum.” dedi. Yeneroğlu, süregelen temel sorunların, seçim sonrasında daha da derinleştiğini ve artık umutsuzluğa yol açtığını belirtti.
Son olarak, Yeneroğlu, DEVA Partisi içindeki tüm emek veren kişilere helallik isteyerek, “Bundan sonraki süreçte de, etnik kökenine, inancına, siyasi görüşüne veya yaşam tarzına bakılmaksızın tüm halkın hak ve hukukunu savunmaya devam edeceğim.” şeklinde bir ifade kullandı. Bu durum, Yeneroğlu’nun siyasi yaşantısında önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. İstifası, DEVA Partisi içinde geniş yankılar uyandırırken, Türkiye’nin siyasi ortamında da dikkat çekici bir gelişme olarak görülüyor.