1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Develi İlçesi’nde Havada Cisim Alarmı: PKK’lı Terörist mi?

Develi İlçesi’nde Havada Cisim Alarmı: PKK’lı Terörist mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Develi ilçesinde yaşanan olay, mahalle sakinlerinin paramotor zannettikleri bir cisim hakkında ihbarda bulunmalarıyla başladı. Bir yıl önce bölgede paramotor ile iniş yapan PKK’lı teröristlerin saldırıları nedeniyle, havadaki cisim üzerine endişeyle 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar yapıldı. Olay, Develi ilçesi Kale Mahallesi’nde dün saat 17.00 sularında gerçekleşti. Bir kişi, havada uçan cismin paramotor olduğunu düşünerek ihbarda bulundu. İhbar üzerine jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi ve gece boyunca araştırma yaptı. Yapılan incelemeler sonucunda, havadaki cismin çizgi film karakterli helyum balonu olduğu tespit edildi.

Kale Mahallesi Muhtarı Arif Yavuz, yaşanan olayı şu şekilde aktardı: “Saat 17.00 civarında cisim gözlemlendi. Köyde bulunanlar, paramotor olduğunu düşündü. Ancak yapılan incelemede, telefondaki görüntülerde pembe renkte bir balon olduğu ortaya çıktı. Devlet yetkilileri hemen olay yerine ulaştı ve durumu kontrol altına aldı. Cismin köyden alçak bir şekilde geçtiği ve çıkışa gittiği görüldü. Özel harekat ekipleri balonu bulmak için çalışmalarına devam ediyor.” Diğer yandan, sabah saatlerinde ekiplerin çizgi film karakterli balonu buldukları belirtildi.

Yaşanan olayın ardında yatan nedenlerden biri, geçen yıl aynı bölgede meydana gelen paramotorlu saldırılar olabilir. Bir veteriner hekimin şehit edilmesi ve aracının gasp edilmesi sonrasında Ankara’da bombalı bir saldırı düzenlenmişti. Bu nedenle, mahalle sakinlerinin havada gördükleri cisim üzerine endişelenip acil yardım hattını aramaları anlaşılabilir bir tepki olarak görülebilir.

Olayın sonucunda, havadaki cismin masumane bir şekilde çizgi film karakterli bir balon olduğu ortaya çıktı. Yetkililer, bölge sakinlerine herhangi bir tehlike olmadığını belirtirken, ekiplerin balonun bulunduğu noktayı sabah saatlerinde tespit ettikleri açıklandı. Bu tür durumların yaşandığı zamanlarda halkın tedbirli olması ve gereksiz panik yaşamaması önemlidir. Devletin güvenlik güçleri, vatandaşların güvenliğini sağlamak için her zaman hazır bir şekilde görevlerini yerine getirmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Develi İlçesi’nde Havada Cisim Alarmı: PKK’lı Terörist mi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin