1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş’i Anma Mesajında Milliyetçi Hareket Partisi’ni Övdü

Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş’i Anma Mesajında Milliyetçi Hareket Partisi’ni Övdü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş’in vefatının yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı. Bahçeli açıklamasında, Türk siyaset ve demokrasi hayatına derin izler bırakan müstesna isimlerin maşeri vicdanda muhkem bir mevkii olmakla birlikte takdir, tazim ve şükranla hatırlanması milletimize özgü alicenap ve vefakâr bir özellik olduğunu belirtti. Vatan ve millet sevgisiyle mücehhez değerli isimlerin sadece yaşadıkları dönemleri değil, kendilerinden sonraki devirleri de fikir, görüş ve düşünceleriyle etkilediği apaçık bir gerçektir.

Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in ülke ve ülkü sevdasıyla tebarüz ettiği, dava, devlet ve siyaset insanı hüviyetiyle gündeme geldiği vurgulandı. Türk milliyetçiliği fikriyatının geçmiş ve geçirmiş olduğu safhalarda Türkeş’in muteber rolü olduğu belirtildi. Türkeş Bey’in Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları’na bıraktığı kutlu emanetlerin bugünkü zamanda milli ve manevi değerlerin muhafızı olduğu ifade edildi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türk siyasetinin istikrar ve itibar aydınlığı olarak öne çıktığı vurgulandı. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’nin yüzde 16,62’lik oy oranı ve kazandığı 220 belediye başkanlığıyla umutların dirildiği, Cumhur İttifakı’na güç kattığı belirtildi. Partinin milli özlem ve hedeflere tercüman olduğu; Türk milliyetçiliği ile demokrasinin ayrılmaz bir bütünlük içinde olduğu vurgulandı.

Makûs niyet sahiplerinin Türkeş’in adı ve anıları üzerinden Milliyetçi Hareket Partisi’ni zayıflatma çabaları olduğu ifade edildi. Partinin Türklüğün alemdar yüreği, Türkiye’nin ahlak yüksekliği ve Türk milletinin akıl, gönül, güven ve iman yüzü olduğu belirtildi. 55 yıllık bir maziyi kucaklayan MHP’nin gelecekte Türk asırlarının kutup yıldızı olacağı; siyasette elde edilen geçici mevzi kazanımlarla şımarmaya başlayanların demokratik akıbetle karşılaşacağı vurgulandı.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye’nin her alanda yükselişini devam ettireceği, Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşılacağı belirtildi. Türk birliğinin hasretini çeken Türkeş’in ruhunun şad olacağı ifade edildi. Vefatının 27’inci yıldönümünde Türkeş Bey, şehitler ve vatan uğruna hayatlarını kaybedenler rahmetle anıldı. Mekânları Cennet, Cenab-ı Allah hepsinden ayrı ayrı razı olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş’i Anma Mesajında Milliyetçi Hareket Partisi’ni Övdü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin