1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Devlet Bahçeli’den sert açıklamalar: “Anayasa’nın İlk Dört Maddesine Şaşı Bakanlar Yok Hükmündedir!”

Devlet Bahçeli’den sert açıklamalar: “Anayasa’nın İlk Dört Maddesine Şaşı Bakanlar Yok Hükmündedir!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HÜDA PAR Genel Başkanı’nın Anayasa’nın ilk dört maddesine yönelik sözleriyle başlayan tartışmalara katıldı. Bahçeli, “4. maddeye şaşı bakanlar bizim için yok hükmünde.” ifadesini kullandı. Ayrıca, erken seçim çağrılarıyla ilgili olarak da “Özgür Özel’in erken seçim çağrısı akıl tutulması ve hayal tutsaklığıdır. Bu ayarsız zatın deli saçması vaadi ise bir litrelik rakının 140 liraya inmesinden başka bir şey değildir” şeklinde konuştu.

Bahçeli, partisinin MYK ve MDK toplantısının ardından açıklama yaptı. Türkiye’nin muhalefet sorununun hapis ura döndüğünü belirten Bahçeli, bazı açıklamalarında Özgür Özel’i eleştirdi. Özgür Özel’in Anayasa’nın ilk dört maddesiyle ilgili sorularına dikkat çeken Bahçeli, siyasette usul ve üslubun önemini vurguladı.

Anayasa’nın ilk dört maddesine dair yaptığı vurgularla dikkat çeken Bahçeli, kim olursa olsun bu maddelere şaşı bakanların kendileri için yok hükmünde olduğunu belirtti. Ayrıca, Anayasa’da değişiklik yapılmasını önerenleri eleştirerek bu konuda sert açıklamalarda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak Anayasa hazırlığı konusunda müspet ve yapıcı bir tutum sergilediklerini ifade eden Bahçeli, yeni anayasanın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle uyumlu olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, anayasanın dört maddesine ve cumhuriyetimizin ilkelerine bağlı kalınarak zamanın gereksinimlerine cevap verebilecek bir anayasa yapılmasını desteklediklerini açıkladı.

Sonuç olarak, Bahçeli, yeni anayasa hazırlığının hızla tamamlanması gerektiğini ve bu sürecin millete ve ülkeye fayda sağlayacağını belirtti. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı olarak, sivil toplum kuruluşları ve diğer siyasi partilerle iş birliği yaparak bu tarihi görevi yerine getirmeye hazır olduklarını ve kararlılıklarını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Devlet Bahçeli’den sert açıklamalar: “Anayasa’nın İlk Dört Maddesine Şaşı Bakanlar Yok Hükmündedir!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin