1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Devlet Bahçeli’nin “Teröristbaşı Meclis’te Konuşsun” Çıkışı: Ortak Tepkiler Alev Aldı!

Devlet Bahçeli’nin “Teröristbaşı Meclis’te Konuşsun” Çıkışı: Ortak Tepkiler Alev Aldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Teröristbaşı Meclis’te konuşsun” çıkışı siyaset gündeminde büyük yankı uyandırdı. Bahçeli’nin bu açıklamasına ilk tepki, Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi, MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan geldi. SÖZCÜ TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal da konuya ilişkin, “Siz ‘bebek katili, teröristbaşı’ dediğiniz kişiyi cezaevinden alıyorsunuz, TBMM’ye getiriyorsunuz, Meclis kürsüsünde onu hangi sıfatla konuşturacaksınız?” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli’nin açıklamalarına reaksiyon gösteren Ayyüce Türkeş, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şaşkınlığını belirtirken, “Bebek katili, terörist başını meclise davet edip konuşma yapmasını isteyen ve umut hakkından yararlansın diyen Devlet Bahçeli’yi kınıyorum. Kimse Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz. TBMM’de yeteri kadar terörist varken bir de onların ele başını meclise sokmak kimsenin haddi değildir.” şeklinde tepki gösterdi.

Ümit Özdağ da Bahçeli’ye sert bir dille eleştiri yöneltirken, “Bahçeli, terörist başı Öcalan’ın TBMM’de DEM grubunda konuşmasını istedi. Allah böyle siyaseti kahretsin. Bir bebek katili terörist, İstiklal Harbi vermiş gazi TBMM’de DEM grubunda konuşacak. İnanır gibi değil.” ifadelerini kullandı.

Fatih Portakal da söz konusu çıkışı canlı yayında değerlendirerek, Bahçeli’nin sözlerini şaşkınlıkla karşıladı. “Bu ilginç, beklenmedik bir şey. Acaba bu muydu yeni formül?” diyen Portakal, Bahçeli’nin ifadelerinin tartışma yaratacağını vurguladı. Ayrıca, “Siz ‘bebek katili, teröristbaşı’ dediğiniz kişiyi cezaevinden alıyorsunuz, TBMM’ye getiriyorsunuz, Meclis kürsüsünde onu hangi sıfatla konuşturacaksınız?” şeklinde sorular yöneltti.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da konuya ilişkin sert bir açıklama yaparak, “Atatürk’ün kurduğu meclisin kürsüsünden, teröristbaşları ve yardakçıları değil, ancak ve ancak Mustafa Kemal’in mirasçıları konuşabilir. Gün; Türkiye Cumhuriyetini, Türk Milletini, Türk Vatanını ve Türk Bayrağını koruyup kollamak günüdür.” ifadelerini kullandı. Dervişoğlu, “Yarını bekleyin! Herkesin maskesini indireceğiz!” şeklinde de çarpıcı bir mesaj verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Devlet Bahçeli’nin “Teröristbaşı Meclis’te Konuşsun” Çıkışı: Ortak Tepkiler Alev Aldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin