1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Devlette İnşaat İşlerinde Skandal: 208 Milyon TL’lik Gölet 8 Yılda 15 Katına Çıktı!

Devlette İnşaat İşlerinde Skandal: 208 Milyon TL’lik Gölet 8 Yılda 15 Katına Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzurum’daki Şenkaya ilçesinde bulunan Tütenocak Göleti inşaatı, kamu ihalelerindeki sorumsuzluk ve iş bilmezlik yüzünden yıllarca tamamlanamamış durumda. Mayıs 2016’da başlatılan proje için bugüne kadar 7 farklı ihale yapılmış olmasına rağmen gölet hala tamamlanamamıştır. İlk olarak 14 milyon 178 bin 704 TL ödenen gölet için 2024 yılı eylül ayında ek olarak 194 milyon 349 bin 500 TL daha harcanmıştır. Bu durum, göletin maliyetinin yıllar içinde 208 milyon 528 bin 204 TL’ye yükselmesine sebep olmuş ve 8 yıl içinde maliyeti 15 katına çıkmıştır.

Proje süreci boyunca gölet yapımında görev alan bakanlar ve DSİ Genel Müdürleri sık sık değişmiştir. Projenin ilk duyurusu, dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yapılmıştır. Ancak proje sürecinde Eroğlu’nun yanı sıra Bekir Pakdemirli, Vahit Kirişci ve İbrahim Yumaklı gibi 4 farklı bakan görev almıştır. Aynı şekilde, DSİ Genel Müdürlüğü görevini yapan Ali Rıza Diniz, Murat Acu, Mevlüt Aydın, Kaya Yıldız, Lütfi Akca ve Mehmet Akif Balta gibi isimler de projenin farklı aşamalarında yer almıştır. Toplamda, gölet projesinin başlangıcından bugüne kadar 1 bakanlık değişikliği, 4 farklı bakan ve 6 DSİ Genel Müdürü görev yapmıştır.

Erzurum Şenkaya Tütenocak Göleti’nin 2016’da başlaması planlanmış ve o tarihten bu yana 8 yıl geçmiştir ancak hala tamamlanamamıştır. Projenin tamamlanması durumunda Tütenocak Barajı’nın su tutmasıyla birlikte 5 bin 100 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır. Ancak, projenin bitirilememesi ve maliyetinin sürekli artması, kamu ihalelerindeki öngörüsüzlüğü ve iş bilmezliği bir kez daha gözler önüne sermektedir. Bu durum, projenin başlangıcından bugüne kadar geçen süre içinde yaşanan aksaklıklar ve değişiklikler, kamu kaynaklarının verimsiz ve plansız kullanımını göstermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Devlette İnşaat İşlerinde Skandal: 208 Milyon TL’lik Gölet 8 Yılda 15 Katına Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin