1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Devletten Ücretsiz Doğalgaz Kampanyası Devam Ediyor!

Devletten Ücretsiz Doğalgaz Kampanyası Devam Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz yıl alınan bir kararla, konut, ibadethane ve cemevi aboneleri için 24 Nisan 2023 ile 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında 38 günlük doğalgaz kullanımının tamamı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ödendi. Ayrıca, bir yıl boyunca hanelerde tüketilen doğalgazın 25 metreküp kısmı da vatandaşlara ücretsiz olarak sağlandı. Ücretsiz doğalgaz desteğinin ne zaman sona ereceği konusunda ise belirlenen tarih 1 Mayıs 2024 olarak açıklandı. Bu tarihe kadar olan faturaların 25 metreküp kısmı yine Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ücretsiz doğalgaz uygulaması çerçevesinde bakanlık bütçesinden bugüne kadar 5 milyar 195 milyon lira ödeme yapıldığını duyurdu. CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş’in vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılan doğalgaz miktarıyla ilgili sorusunu cevaplayan Bayraktar, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin ilk tüketim faturalarının bakanlık tarafından karşılandığını ve 1 Mayıs’a kadar olan dönemde belirlenen standart metreküp miktarına kadar olan doğalgaz tüketiminin yine devlet tarafından ödendiğini belirtti.

Bu uygulama ile beraber vatandaşlar geçtiğimiz yıl ve bu yıl da önemli bir ekonomik destek almış oldu. Konut sahipleri, ibadethaneler ve cemevleri için yapılan bu destek, ısınma gibi temel ihtiyaçların karşılanmasında büyük bir rahatlama sağladı. Ücretsiz doğalgazın maliyetinin 5 milyar TL’yi aşması, bu destek programının vatandaşlar için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Bakanlık tarafından yapılan bu destekle birlikte, vatandaşların doğalgaz kullanımı konusundaki mali yükü azaltılmış oldu. Özellikle soğuk kış aylarında doğalgaz faturaları vatandaşlar için önemli bir harcama kalemi olabilmektedir. Bu destekle birlikte, ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşlar rahat bir nefes almış oldu. Devletin vatandaşlarına yönelik yapılan bu destekler, sosyal devlet anlayışının bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Ücretsiz doğalgaz uygulamasının vatandaşlar açısından büyük bir fayda sağladığı ve devletin vatandaşlarına destek olmaya devam ettiği görülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Devletten Ücretsiz Doğalgaz Kampanyası Devam Ediyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin