1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. DEVRİAMBER: Çınarların Hikayesi Sergisi Açıldı

DEVRİAMBER: Çınarların Hikayesi Sergisi Açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi ve CNN Türk Program Yapımcısı Hande Fırat’ın “DEVRİAMBER” isimli sergisi açıldı. Serginin bu akşam gerçekleşen açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şunları dile getirdi:

“Basın ve sanat dünyamızın saygıdeğer temsilcileri, kıymetli konuklar, sizi en içten duygularımla selamlıyorum. Nazik davetiniz için teşekkür ederim. Basının önde gelen isimlerinden Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sayın Hande Fırat’ın, kendi deyişiyle çınarlarını kaybeden ve kendilerini çınara dönüşen kadınların hikayesini anlattığı resim ve heykel sergisinin başarılı geçmesini diliyorum. Başarılı gazeteci kimliğine ek olarak, sanatçı yönünü de sergileyen Sayın Hande Fırat’ı tebrik ediyor, hem meslek hem sanat hayatında başarılar diliyorum. Basın ve sanat camiasının tüm üyelerini ve sergiye ilgi gösteren sanatseverleri içtenlikle selamlıyorum.”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da serginin açılışında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Toplumda tanınmış kişilerin kültür sanat üretimine katkı sağlamaları, bu alanda rol almaları aslında sanatın popülerliğini artırıyor. Serginizin anlamı oldukça önemli. Yağlı boya çalışmaları ve video düzenlemeleriyle çağdaş sanatı yansıttınız. Kültür Yolu Festivallerimize katılmanızı beklerim. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Umarım birçok vatandaşa ve sanatçıya ilham olur.”

Sergiye birçok önemli isim katıldı. Sergi, 25 Mayıs’a kadar İkinci Meclis’in tarihi mekanında ziyaret edilebilecek.

Hande Fırat’ın “DEVRİAMBER” adını verdiği sergisinde, ailesinden üç nesilden üç kadının, annesi, kendisi ve kızının babalarını erken yaşta kaybetmelerinin yaşantılarını eserlerine yansıttığı ifade edildi. Eserlerde döngüler ölümü ve yaşamı, kökler ve çınar ağaçlarını babaları; ayçiçeklerini ise kadınları temsil ediyor.

Hande Fırat, sanat yolculuğunu şu sözlerle tanımladı:

“Kendimizden çok başkalarının hayatlarını yaşayan gazeteciler olarak zorluklarla dolu bir hayat sürüyoruz. 12 yıldır süren sanat eğitimimle ikinci sergimi açarak bir döngüyü kırmayı amaçlıyorum. Annem, ben ve kızım babalarımızı 18 yaşından önce kaybettik. Çınarı kaybeden çınara dönüşerek çınar kadınları olduk. Bu döngü ‘DEVRİAMBER’ ile kırılacak.”

Kültür ve Turizm Bakanı Uraloğlu da Hande Fırat’ı tebrik ederek, “Gazeteci Hande Fırat’ın ‘Devriamber’ adını verdiği sergisini gezdik. Cumhuriyet Müzesi’nde sergilenen sanat eserlerini beğendik. Sayın Fırat’ın sanat gücü ve ilhamına sağlık.” şeklinde paylaşımda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEVRİAMBER: Çınarların Hikayesi Sergisi Açıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin